Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Skype Translate

Tehnologija iz Zvjezdanih staza: Ovo je revolucija u prevođenju!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Putem Skype Translatora Microsoftov zaposlenik jučer je s bine u Kaliforniji na engleskom jeziku pričao sa zaposlenicom koja je pričala njemački, a program je sve njihove rečenice savršeno prevodio (glasovno i tekstualno).

Microsoft već godinama istražuje i investira u tehnologije prepoznavanja govora i automatskog prevođenja koje bi nam u budućnosti trebale omogućiti zaobilaženje svih jezičnih barijera i komuniciranje s osobama koje ne govore naš jezik.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna "SAMI STE ODABRALI" Toliko o tome treba li im vjerovati: Talibani osudili na smrt brata Afganistanca koji je radio kao prevoditelj za američku vojsku Samo za 17-godišnjake: 1. rujna vam se otvara nevjerojatna prilika (Foto: Getty Images) 552 kombinacije Samo za 17-godišnjake: 1. rujna vam se otvara nevjerojatna prilika

Ekipa iz ove kompanije prilično je napredovala u razvoju tehnologije univerzalnog prevoditelja poput onog iz Zvjezdanih staza te su jučer na Code konferenciji u Kaliforniji demonstrirali njenu učinkovitost – putem Skype Translatora Microsoftov zaposlenik s bine u Kaliforniji na engleskom jeziku pričao je sa zaposlenicom koja je pričala njemački, a program je sve njihove rečenice savršeno prevodio (glasovno i tekstualno).

VIDEO Napokon univerzalni prevoditelj!

Nakon izgovorene rečenice ili više rečenica, programu je trebalo nekoliko sekundi da te rečenice prevede i 'izgovori', odnosno napiše tako da je svatko pričao na svom jeziku, a opet su savršeno razumjeli.

Izvršni direktor Microsofta Satya Nadella rekao je kako ulazimo u 'osobniju i humaniju eru računarstva' u kojoj će tehnologija omogućiti ljudima da zaobiđu sve geografske i jezične barijere i 'povežu se na do sada nezamislive načine', objavili su na službenom blogu kompanije. Nadella se pohvalio kako Skype mjesečno koristi više od 300 milijuna korisnika koji bi novu opciju univerzalnog prevoditelja trebali moći koristiti već od kraja ove godine.

Skype Translator prvo će se pojaviti kao beta, odnosno testna aplikacija za Windows 8, a s vremenom je možemo očekivati i na drugim (mobilnim) platformama. Kako izgleda komunikaciju putem Skype Translatea pogledajte u priloženom videozapisu.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene