Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prihvatili odgovornost

Tako se to radi: Zbog pada profita menadžeri vratili 3 milijuna dolara bonusa!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Menadžeri Samsunga vratili su dio svojih bonusa za prvu polovicu godine i tako poručili da se osjećaju odgovornim za lošije poslovanje i pad profita

Iz Samsunga su nedavno objavili informacije o očekivanjima za drugi ovogodišnji kvartal koja nisu previše optimistična jer je nakon dugog razdoblja konstantnog povećanja zarade, ova kompanija najavila smanjenje profita. Jedan od razloga lošijeg poslovanja jest situacija na kineskom tržištu pametnih telefona na kojem su sve popularnije kompanije poput Lenova i Xiaomija čiji su telefoni jeftiniji od konkurencije i koje Samsungu uzimaju sve veći dio tržišta.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Bivši šef Piškornice Pokrenuta istraga protiv direktora koji si je isplatio milijun i pol kuna bonusa Slika nije dostupna Milijunski bonus obio mu se o glavu "Bit će posla za institucije": Steže se obruč oko smijenjenog Jozinovića

Tako je tijekom prvog kvartala Samsung držao 18 posto kineskog tržišta, dok su udjeli Lenova i Xiaomija u konstantnom rastu te su zauzeli 12, odnosno 11 posto kineskog smartphone tržišta.

Kakav direktor - osobni bonus od preko 3 milijuna dolara dao...

Zbog ovakve situacije i lošijih poslovnih rezultata od očekivanih, Samsungovi menadžeri odlučili su se za jedan neobičan potez – vratili su četvrtinu svojih bonusa koje su dobili za prvu polovicu ove godine. Prema pisanju Reutersa, njihovi su im 'neimenovani, ali pouzdani izvori' otkrili kako je oko dvije stotine menadžera ove južnokorejske kompanije vratilo skoro tri milijuna dolara.

Na ovaj su način menadžeri htjeli pokazati da preuzimaju odgovornost za lošije poslovanje i pad profita te su poručili da su spremni raditi još više kako bi se poboljšala situacija u kompaniji. Samsung će službene poslovne rezultate za drugi ovogodišnji kvartal objaviti krajem ovog mjeseca, a nedavno su najavili smanjenje profita od skoro 25 posto u odnosu na isto razdoblje prije godinu dana, što je iznenadilo analitičare i investitore koji su očekivali puno bolje rezultate.

Također, novinari Reutersa upozoravaju i kako je nedavno istraživanje pokazalo kako je Appleov iPhone 5S, iako je predstavljen još u rujnu prošle godine, u svibnju zabilježio bolje prodajne rezultate u odnosu na Samsungov Galaxy S5, koji se u prodaji pojavio u travnju, što bi mogao biti još jedan znak problema za južnokorejsku kompaniju.

Nevjerojatne cifre! Evo koliko najveće tehnološke kompanije zarade svake sekunde!

Iako se vraćanje zarađenih bonusa menadžera mnogim kompanijama na zapadu može činiti prilično iznenađujuće, to nije ništa neobično za korporativni svijet Južne Koreje u kojem se menadžeri smatraju odgovornim za lošije poslovanje svojih kompanija te zbog toga vraćaju dio ili cijele bonuse.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene