Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zračni jastuk za glavu

Šveđani razvili nevidljivu kacigu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Švedski inovatori razvili su 'nevidljivu biciklističku kacigu' - košta 600 dolara, a dolazi sa zračnim jastukom, baterijom i crnom kutijom!

Ako ne volite biciklističke kacige, a ne želite zanemariti sigurnost tijekom vožnje bicikla, dvojica švedskih inovatora imaju pravo rješenje za vas – zaštitu za glavu koju reklamiraju kao prvu 'nevidljivu kacigu'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Potukli svu konkurenciju ČUDO IZ PRELOGA Njihova kaciga ne čuva samo glavu, već i sliku hrvatskog gospodarstva Slika nije dostupna Za naježiti se NIKAD ne smetnimo s uma što sve za nas čine: Zagrebački vatrogasci objavili sliku kacige nakon intervencije

Kaciga nazvana Hovding sastoji se od velikog okovratnika u kojem je smješten zračni jastuk koji se napuhuje i na taj način štiti glavu prilikom sudara i padova. Hovding dolazi s punjivom baterijom (puni se spajanjem na računalo putem USB kabela) koja pokreće akcelerometar i žiroskop koji detektiraju pokrete kako bi 'prepoznali' padove i na vrijeme napuhali zračni jastuk.

Vruće vam je? Probajte hlače s vlastitim hlađenjem!

S obzirom da je okovratnik u kojem se nalazi jastuk poprilično velik (izgleda kao veliki šal oko vrata), Šveđani su pronašli način da ga naprave vizualno atraktivnim pa uz njega prodaju različite presvlake tako da se njegov izgled i boje mogu kombinirati s odjećom koja se nosi. Još jedna zanimljivost ove kacige jest da sadrži malu crnu kutiju koja bilježi i snima kretanje biciklista te u slučaju pada ostavi snimljenih zadnjih deset sekundi kretanja, a ako korisnici tu crnu kutiju s podacima pošalju ekipi iz Hovdinga, oni će im zauzvrat dati popust prilikom sljedeće kupovine.

Ova je kaciga na tržištu dostupna već neko vrijeme, a na Mashableu kažu da je ona samo za jednokratnu uporabu tj. da, kada se jednom zračni jastuk napuše, više se ne može koristiti te je potrebno nabaviti novu kacigu, a cijena jedna kacige iznosi čak 600 dolara.

Zanimljivo je da se na stranici Hovdinga kao razloge zbog kojih bi biciklisti trebali kupiti ovu kacigu navodi da su tradicionalne biciklističke kacige prevelike i teške za nošenje te da – kvare frizuru.  

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene