Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dobit će minimalno 34,500 dolara!

Sve za novac: Amerikanac prodaje svoje – prezime!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jason Sadler prodaje svoje prezime te će godinu dana kao prezime nositi ime kompanije koja će najviše platiti

Jason Sadler osnivač je stranice IWearYourShirt.com te za život zarađuje dobar novac nošenjem majica različitih kompanija koje promovira na društvenim mrežama. No, on se nije zadržao samo na majicama te je kompanije odlučio promovirati na malo drugačiji i kontraverzan način – svojim prezimenom.

Pročitajte i ovo Natpisi - 2 NEJASAN ZAKONSKI OKVIR Što je (i kada) dozvoljeno, a što ne? Ugledni odvjetnik upozorava na veliki problem u kažnjavanju poruka mržnje u Hrvatskoj Splitski DES - 5 NABAVILI NOVE STROJEVE Splitska udruga DES koja zapošljava osobe s invaliditetom bilježi dobre poslovne rezultate: ''Bilo što da radim to me ispunjava''

Naime, njegovo je prezime trenutno na aukciji koja traje do 13. prosinca, a firma koja ponudi najveću svotu započet će jednu od neobičnijih reklamnih kampanja (umjesto na TV-u ili internetu, reklamirat će se kao prezime) koja će trajati godinu dana – Sadler prodaje svoje prezime na godinu dana, a poslije će ili vratiti staro prezime ili ponovno prodati, tj. iznajmiti prezime.

VIDEO: Noseći majice zarađuje 83.000 dolara

Stvari za Sadlera nisu krenule dobro jer je jedan njegov prijatelj na aukciji ponudio sto dolara za prezime 'Poop-Pants McGee', no nakon toga krenule su i prave ponude pa je tako kompanija koja prodaje igre na pločama ponudila 30 tisuća dolara za ovakav način promocije, a nedugo nakon toga JLabAudio ponudio je još veću cifru – 34,500 dolara.

Sadler može biti zadovoljan ponudom jer će zaraditi veliki novac, a sve što će trebati napraviti jest promijeniti svoje prezime pa ako ova ponuda ostane najveća do sada on će se od 1. siječnja 2013. godine zvati Jason JLabAudio. On je na ovu ideju došao nakon razvoda njegove majke koja je promijenila prezime pa se i on odlučio na promjenu prezimena, samo je u tome vidio dobru priliku za zaradu.

Gdje su mi lajkovi?

Na Huffington Postu kažu da je ovo 'besraman način promocije', no do sada se njegov pristup marketingu itekako isplatio te na ovoj stranici kažu da kompanije danas plaćaju čak tri tisuće dolara tjedno za promociju na njegovim majicama – on fotografije i video zapise na kojima nosi te majice dijeli fanovima WearYourShirt stranice na Facebooku (ima ih oko 20 tisuća fanova) i Twitteru (40 tisuća followera) te kaže da su upravo društvene mreže omogućile ovakav novi i zanimljiv način promocije.

Što vi mislite o ovakvom načinu promocije – je li prodaja vlastitog prezimena ujedno i 'prodaja svog ponosa' ili je riječ o genijalnoj ideji koja će Sadleru omogućiti da bez puno truda zaradi velik novac?  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene