Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dobivena tužba

Sud odlučio: Motorola mora Microsoftu platiti 14 milijuna dolara!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Microsoft je priopćio kako je dobio parnicu na suđenju na federalnom sudu u Seattleu protiv Motorole Mobility, vezane za licenciranje patenata.

Microsoft Corp objavio je da je dobio parnicu u drugom od dva suđenja protiv Motorole koja je u vlasništvu Googlea, javlja Reuters.

Pročitajte i ovo Ilustracija Načelnik Perušića Prošao pravu kalvariju: Čak 14 godina nakon operacije nosio je zaostalu gazu u tijelu - "Mislio sam da imam rak" Turbofolk koncert - 1 Turbofolk ili ne? Zabrana koncerta u Puli dobiva sudski epilog, gradonačelnik ostaje pri svom, a organizator već razmišlja o idućim pravnim potezima

>> Microsoft preuzima Nokijinu mobilnu diviziju za 7,2 milijarde dolara!

Sud je dodijelio Microsoftu oko 14 milijuna dolara štete, polovicu od onoga što je kompanija tražila. 'To je značajna pobjeda za sve koji žele proizvode koje si mogu priuštiti', stoji u izjavi Microsofta. U Motoroli pak kažu kako su razočarani presudom.

Microsoft i Motorola na sudu su završili jer Motorola u svojim mobitelima koristi Googleov softver Android, koji je pak baziran na Microsoftovoj tehnologiji.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene