Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stižu dva iPhonea!

Novi modeli iPhonea: Danas dobivamo odgovor na NAJVAŽNIJE pitanje!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
O novim modelima Appleovih telefona zna se gotovo sve, a danas bi napokon trebali saznati odgovor na jedno od najvažnijih pitanja – koliko će koštati iPhone 5C

Glasine o novom iPhoneu mrežom su počele kružiti odmah nakon predstavljanja iPhonea 5, a gotovo sve informacije i fotografije koje su mediji objavili tijekom posljednjih mjeseci upućuju na to da će Apple predstaviti dva modela iPhonea. Ono što je naročito zanimljivo jest da se ova kompanija napokon odlučila za promjenu strategije – umjesto jednog top modela iPhonea, Tim Cook će danas po prvi puta predstaviti i jeftiniji telefon.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Potražnja manja od očekivanja Jeftiniji, ali i dalje PRESKUP: Apple smanjuje narudžbe iPhonea 5C Slika nije dostupna Počela prodaja novih iPhonea U redu za novi iPhone stajao i – Batman!

Evo što bi sve Apple mogao predstaviti na sutrašnjoj konferenciji!

iPhone 5C trebao bi biti Appleov odgovor na dominaciju Androida na tržištima u razvoju (ponajviše im je zanimljivo kinesko tržište) gdje iPhone ne može konkurirati pored brojnih jeftinijih telefona koji rade na Androidu.

Iako je većina stvari o novim modelima iPhonea poznata te znamo da će iPhone 5S imati još napredniji hardver i čitač otisaka prstiju, dok bi 5C trebao imati plastično kućište i sličan ili isti hardver kao i iPhone 5, trenutno još jedna, mnogi će reći i najvažnija stvar vezana uz iPhone 5C nije poznata – njegova cijena.

Jeftiniji, ne i jeftin iPhone

Mnogi analitičari već dugo vremena pokušavaju odrediti koliki će koštati taj jeftiniji iPhone jer će upravo cijena mogla biti ključni faktor za njegovu prodaju. Neki su analitičari ranije spominjali cijenu između 300 i 400 dolara, a na stranici All Things D kažu da će iPhone 5C biti jeftiniji, ali ne i jeftin te bi cijena tog modela trebala iznositi između 400 i 500 dolara.

Novinari s ove stranice kažu da bi ovakva cijena odgovarala korisnicima u Kini jer je jedno nedavno istraživanje pokazalo da je za njih 'prihvatljiva cijena za kupovinu pametnog telefona 486 dolara'. Također, analitičari vjeruju da bi Apple s jeftinijim, ali ne i jeftinim iPhoneom mogao privući i neke korisnike koji će, zbog iPhonea 5C, platiti veću cijena za telefon nego što su ranije namjeravali za neki model koji radi na Androidu te podsjećaju da je slična stvar bila s iPodom nano i iPadom mini koji su privukli brojne korisnike da, umjesto jeftinijih modela drugih kompanija, na kraju ipak kupe Appleove uređaje.

Dosadašnja Appleova strategija bila je da, nakon predstavljanja novog modela iPhonea, stariji model pojeftini pa se tako u SAD-u iPhone 4S može kupiti za 550 dolara, a po istoj logici nakon predstavljanja iPhonea 5S, cijena iPhonea 5 trebala bi pasti na 550 dolara.

Nevjerojatno: Oni će DVA TJEDNA sjediti ispred Appleove trgovine i čekati novi iPhone!

Ako bi iPhone 5C koštao 500 dolara, znači da bi on bio samo 50 dolara jeftiniji – iako je to novi model, on bi trebao raditi na prošlogodišnjem hardveru (kao i iPhone 5) i imati plastično kućište, tako da cijena od 500 dolara uopće ne bi predstavljala neko pojeftinjenje nego bi samo prodavali stariji model u plastičnom kućištu za 50 dolara nižu cijenu. Zbog toga se čini realnijim da ta cijena mogla iznositi oko 450 dolara ili čak 400, čime bi Apple vjerojatno privukao brojne nove korisnike kojima bi iPhone napokon trebao postati pristupačniji.

Osim novih iPhonea, Apple bi na današnjoj konferenciji mogao predstaviti i još neke novitete, a konferenciju od 19h pratite na Dnevnik.hr-u.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene