Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Vidno žive' jezgre

Stanice mamuta iz Rusije bit će klonirane

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruski i južnokorejski znanstvenici otkrili su jezgre mamuta, koje bi mogle omogućiti njegovo kloniranje.

Ruski i južnokorejski znanstvenici otkrili su u Sibiru 'vidno žive' jezgre mamuta, koje bi mogle omogućiti kloniranje tog biljojeda izumrlog prije 10.000 godina, objavili su u srijedu.

'Otkrili smo u kolovozu u istočnom Sibiru završetke tkiva mamuta, u kojima su stanice očito živom očuvale svoju jezgru', rekao je Sergej Fedorov s Ruskog saveznog sveučilišta iz sjeveroistočne Republike Saha ili Jakutija. 'Na licu mjesta uočili smo našim prenosivim mikroskopom da je jezgra nekih stanica obojana', rekao je.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Put u središte MISTERIJA UNUTRAŠNJOSTI Što se to nalazi u srcu Zemlje? Slika nije dostupna Skrivene poruke Evo gdje se skriva sudbina Zemlje!

>> Južnokorejci i Rusi žele zajednički klonirati mamuta

Ako se potvrdi taj rezultat u laboratoriju u Seulu, jezgre somatskih stanica koje imaju cjelovit genom jedinke mogle bi omogućiti kloniranje mamuta u suradnji sa zakladom 'Sooam' (Južnokorejska zaklada za biotehnološka istraživanja).

Ruski i južnokorejski znastvenici ugovorili su zajednički rad u cilju stvaranja mamuta, nestalog prije 10.000 godina s lica Zemlje.  Završetci tkiva - kost, dlake i masno tkivo, pronađeni 100 metara duboko u sibirskom permafrostu, nekih 2.000 sjeveroistočno od Jakutska, bit će poslani u 'Sooam'.

U istraživanju je sudjelovao kontroverzni južnokorejski znanstvenik Hwang Woo-Suk, koji je u dva navrata, 2004., i 2005., najavio svjetsku premijeru stvaranja matičnih stanica ljudskog embrija kloniranjem. Stručnjaci su ubrzo otkrili da je znanstvenik lažirao rezultate i da su stanice nastale partenogenezom, a ne kloniranjem.  Hwan je, međutim, znanstvenik kojemu se priznaje da je prvi uspio klonirati psa, nazvanog Snuppy 2005. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene