Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Moguće je

Pogledajte kako sprejem od bilo koje površine možete napraviti bateriju!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Znanstvenici sa sveučilišta Rice testirali su niz boja kako bi pronašli skup koji bi mogao pomoći pri pravljenju instant baterije.

Litij-ionska baterija radi tako da slaže aktivne sastojke u slojeve. Primjerice, u vašem prijenosnom računalu ili mobitelu, slojevi su složeni u blok . No, novi proces mogao bi vam se mogao učiniti pomalo čudnim. Naime, sprejom možete nanijeti potrebne slojeve na bilo kojoj podlozi te tako  načiniti instant bateriju bilo gdje, piše Popsci.

Pročitajte i ovo Zapaljena litij-ionska baterija u hostelu u Australiji Pobjegli u zadnji čas VIDEO Zapalila se i eksplodirala litij-ionska baterija: Iz zgrade evakuirano 70 ljudi Mladi i znanost - 2 14 područja Od loptice skočice do željeza u čokoladi: Djeca i mladi oduševljeni Festivalom znanosti

>> Baterija na mobitelu kratko traje? Evo tko je kriv za to!

Znanstvenici sa sveučilišta Rice testirali su niz različitih boja kako bi pronašli skup koji bi mogao funkcionirati kao tri neophodne komponente za litij-ionske baterije, a  komponente su anode, katode i elektroliti koji služe za odvajanje anode i katode. Slojevi se mogu lako poprskati i rezultat je baterija koja je punjiva u potpunosti. Da bi ga isprobali, istraživači su ga nanijeli na čelik, staklo, keramičke pločice pa čak i na pločice u kupaoni. Pogledajte kako je to izgledalo.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene