Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dosad neviđeno

Snimljen video koji pokazuje što se zapravo događa u mozgu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Znanstvenici su objavili nevjerojatan video koji prikazuje rad mozga, a za to su koristili biosvijetleće proteine iz meduza.

Tim američkih znanstvenika koristio je biosvijetleće proteine iz meduza, kako bi osvijetlili unutrašnjost neurona, a rezultat je spektakularan video kretanja proteina kroz stanicu.

Pročitajte i ovo PR Polleo Sport Akvizicija tržišnog lidera: Polleo Sport preuzeo bivšeg franšizera Proteini.si Hrvatska Mozak (Dnevnik.hr) Kortizol je kriv za sve Stres utječe na poteškoće s pamćenjem i smanjuje moždani volumen

>> Evo što 'trava' zaista radi vašem mozgu!

Video zapravo pokazuje rijedak pogled na to kako se proteini, osnovni građevni materijal mozga, usmjeravaju kroz neurone, kako bi obnovili njihovu strukturu.

'Naši mozgovi se rastavljaju i sastavljaju svaki dan', istaknuo je Don Arnold, asistent profesora molekularne i računalne biologije na fakultetu USC Dornsife i voditelj studije. 'Samo tjedan dana od danas i vaš mozak će biti sastavljen od sasvim drugih proteina', dodao je.

Video prikazuje upravo dio tog procesa. 'Dosad smo znali da se to događa, no sad to možemo i vidjeti', rekao je Arnold. Pogledajte video.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene