Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Opasnost s Facebooka

Spasila sinu život: Evo zašto je dobro biti prijatelj s roditeljima na Facebooku!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Amerikanka se šokirala kada je na sinovom profilu na Facebooku pročitala poruke dvojice mladića koji su mu prijetili da će ga upucati

Jedan od velikih problema Facebooka u posljednje vrijeme jest što više nije toliko zanimljiv tinejdžerima – mladi smatraju da Zuckerbergova mreža više nije cool jer je koriste i njihovi roditelji. Umjesto Fejsa, tinejdžeri se okreću drugim društvenim mrežama poput Instagrama, Tumblra i Snapchata jer na njima ipak nema toliko 'starijih' korisnika i ne moraju se toliko brinuti da će ih pratiti, odnosno njihove statuse lajkati i komentirati roditelji, bake i djedovi.

Pročitajte i ovo Chongqing U Kini pogubljen par Opak, okrutan i odvratan zločin: Nagovorila ljubavnika da ubije svoju djecu kako im ne bi bila prepreka u vezi Djeca i povici; ilustracija - 3 Organizatori se ograđuju Dječje skandiranje u Splitu zgrozilo javnost: "Kad ne reagiramo, djeca misle da je to normalno"

No, nekad nije loše ako vam roditelji prate aktivnosti na Facebooku te je, zahvaljujući majci koja je pratila statuse i komentare na profilu svog sina, vjerojatno spašen život jednog američkog tinejdžera. Ona je, čitajući komentare na profilu svog sina na Facebooku naišla na prijetnje ubojstvom koje su mu uputila dvojica tinejdžera.

VIDEO Biste li vi upozorili roditelje na ovo?

Šokirana majka odmah je kontaktirala školu koju njen sin pohađa i policiju koja je ove prijetnje shvatila ozbiljno (pogotovo kada su na njihovim profilima na Instagramu naišli na fotografije oružja) i uhitila dvojicu mladića koji su njenom sinu prijetili putem Facebooka.

Detektiv Greg Wilking komentirao je za KUTV kako su uhićeni bili upravo na mjestu na kojem su najavili da će sačekati i upucati tinejdžera s Facebooka – čekali su ga u blizini njegove škole, a u njihovom automobilu policija je pronašla oružje, metke i marihuanu, zbog čega je jasno kako su ove prijetnje bile stvarne te je zahvaljujući reakciji majke i policije spriječena tragedija.

Uhićenima sada prijete brojne optužbe, a Wilking vjeruje da će njihov 'digitalni trag', odnosno prijetnje na Facebooku i fotografije s Instagrama, kao i oružje koje su pronašli biti više nego dovoljni dokazi na suđenju. Iako točni detalji oko razloga prijetnji nisu poznati, policija vjeruje da je ovaj slučaj povezan s bandama.

Iz policije su pohvalili reakciju majke te su napomenuli svim roditeljima da policiji prijave ako naiđu na 'sumnjivi i prijeteći sadržaj i aktivnosti' njihove djece na društvenim mrežama. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene