Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zagospodarit će i robotikom

Sjećate se ovog robota? Ima novog vlasnika - Google!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Internetski superdiv Google porastao je još više. Kupili su američku tvrtku Boston Dynamics, koja proizvodi, jednostavno rečeno, najluđe robote na svijetu i to za američku vojsku, ni manje ni više.

Tvrtku Boston Dynamics iz Massachusettsa kupio je internetski div Google, a radi se o tvrtki koja proizvodi robote koji imaju nevjerojatnu ravnotežu i stabilnost te mogu trčati brže od najbržeg čovjeka na svijetu, prenosi Business Insider.

Pročitajte i ovo PR FRANCK PODRŽAVA CROATIAN MAKERS LIGU Franck podržao odlazak mladih robotičara na natjecanje u Kinu Slika nije dostupna Obišla ih ministrica Superfinale Croatian makers lige: 200 djece natjecalo se u robotici

Google, naravno, svotu koju je platio za kupnju Boston Dynamicsa, zasad krije kao zmije noge, no to nije jedina tvrtka koja se bavi robotikom, a koju je Google kupio u posljednjih šest mjeseci. Kupili su ih u tom periodu ukupno osam i čini se, postati će i vodeći proizvođači robota u svijetu.

VIDEO Je li ovo najspretniji i najstrašniji robot dosad?

Perjanica Boston Dynamicsa, robot veličine magarca nazvan "Big Dog", njihovo je jedno od najvećih dostignuća, a video tog robota na YouTubeu je pregledan više od 15 milijuna puta.

Big Dog je zamišljen kao teretni robot koji bi američkim marincima poslužio kao nosač tereta na terenu, a ima mogućnost da sam slijedi vojnika. Izrazito je stabilan na nogama, brz, te ako padne, vrlo lagano se vraća na noge.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene