Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Syrian Electronic Army u akciji

Sirijski hakeri napali NY Times i Twitter!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sirijski hakeri za kemijske su napade optužili teroriste koji nisu uspjeli srušiti sadašnji režim te su napali NY Times, Huffington Post i Twitter.

Stanje u Siriji sve je gore, a nakon napada kemijskim oružjem u kojem su poginuli brojni civili, sve je više glasina kako Amerikanci pripremaju napad na ovu zemlju. Syrian Electronic Army (SEA), grupa hakera koja podržava predsjednika Asada i koja je i do sada preuzimala odgovornost za neke ranije hakerske napade, nakon tih informacija o potencijalnim američkim napadima 'odgovorila' je hakiranjem nekoliko internetskih stranica pa su tako srušili stranice New York Timesa, britanske stranice Huffington Posta, a napali su i Twitter.

Pročitajte i ovo Ilustracija Tenzije na vrhuncu Nova eskalacija na Bliskom istoku: Bombardiran glavni grad Sirije, dvije osobe poginule Bašar al-Asad (Foto: AFP) Upozorenje Asadova poruka Kurdima: "SAD vas neće zaštititi, stavit će vas u džep i trampiti"

Sirija: Ovo su 34 najvjerojatnije mete mogućeg američkog napada

Iako ova društvena mreža nije srušena, hakeri su promijenili neke postavke unutar domene Twitter.com te se dijelu fotografija na ovoj mreži neko vrijeme nije moglo pristupiti, no ekipa iz Twittera taj je problem brzo riješila. Stranice New York Timesa napadnute su još u utorak popodne, a u srijedu ujutro (po hrvatskom vremenu) još su bile nedostupne, dok stranice britanskog izdanja Huffington Posta rade normalno.

Iz New York Timesa objavili su da je za probleme s pristupom stranici kriv 'vanjski napad' za koji su najvjerojatnije krivi hakeri Syrian Electronic Armyja – koji su se s tim napadima pohvalili na svom profilu na Twitteru. Na Washington Postu podsjećaju kako se ne zna previše o članovima SEA-a, osim da podržavaju Asadov režim te da su proteklih mjeseci već napadali i rušili stranice The Guardiana, Associated Pressa, Washington Posta i drugih svjetskih medija, a preuzeli su i profile na Twitteru Thomson Reutersa, BBC-a i The Associated Press.

Biden: Nema sumnje da je sirijska vlada koristila kemijsko oružje

Inače, kako se može saznati iz konverzacije koju su putem Twittera vodili s članovima Anonymousa, sirijski hakeri su za kemijske napade optužili 'teroriste' koji su se na ovakve napade odlučili nakon što nisu uspjeli u svrgavanju Asada.

Ovaj napad SEA pokazao je da, ako dođe do međunarodne vojne akcije i napada na Siriju, sigurno je da će i sirijski hakeri povećati svoje aktivnosti i nastaviti s napadima na zapadne medije, njihove internetske stranice i profile na društvenim mrežama.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene