Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Aktivizam na Facebooku

Shvatite konačno da vaš 'lajk' ne hrani gladne i siromašne!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Skupina američkih i britanskih znanstvenika proučavala je humanitarne akcije na društvenim mrežama i zaključila da se u velikoj većini slučajeva ne dogodi ništa više osim klika na 'lajk'.

Trojica znanstvenika s uglednih britanskih i američkih sveučilišta i znanstveno su dokazali da Facebook aktivizam i nema neke koristi kad se radi o usmjeravanju društva prema nekom humanitarnom cilju.

Pročitajte i ovo Singh Nijjar Sikha aktivist Vodoinstalater ili terorist: Zbog ovog su se čovjeka užarili odnosi između Kanade i Indije Extinction Rebellion Aktivizam Policija u Haagu upotrijebila vodene topove, privela 2400 ljudi: Najavljeni novi prosvjedi

U konkretnoj akciji koju su oni proučavali radilo se o sakupljanju pomoći za Darfur, a kampanja je pokrenuta putem poznate stranice Cause.com koja omogućava pokretanje humanitarnih akcija u kojima se uz pomoć Facebooka skupljaju sredstva.

'Nevidljiva djeca': Angažman ili aktivizam iz fotelje?

Od milijun korisnika ove društvene mreže koji su se od srpnja 2007. do siječnja 2010. godine pridružili ovoj akciji čak 99,76 posto njih nije učinilo ništa osim što su stisnuli 'like'.

Budući da se takve akcije šire uglavnom na način da oni koji su već lajkali akciju pozovu i svoje prijatelje, znanstvenici su proučavali i koliko je korisnika to učinilo - samo 27,81 posto njih, piše talijanski Wired.

Znamo da je već tisuću puta rečeno, ali možda i ovaj zaključak znanstvenika natjera ljude da shvate kako lajkovi ne hrane gladne i siromašne.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene