Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Prijeti mu zatvor

Seksualni predator s MySpacea iskorištavao maloljetnice!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na internetu je stvorio lažnu agenciju za modele te se na taj način povezivao s maloljetnicama i od njih tražio da mu šalju gole fotografije

Opasnosti društvenih mreža dobro su nam poznate te njihova anonimnosti, odnosno mogućnost korištenja lažnih podataka omogućava brojnim seksualnim predatorima da putem njih uspostave kontakt i iskoriste maloljetne osobe.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Predator u akciji Nepoznato 'čudovište' noću siše krv, zasad stradalo oko 200 životinja Slika nije dostupna Prijeti mu višegodišnji zatvor OPREZ Čuvajte se ovakvih manijaka s Facebooka!

Jedan od takvih predatora 'operirao' je po MaySpaceu između 2007. i 2009. godine, a na nedavno održanom suđenju proglašen je krivim za čak 79 kaznenih djela te mu prijeti kazna doživotnog zatvora (izricanje presude zakazano je za 11. travnja).

Joshua David Threlkeld, 34-godišnjak iz Kalifornije prije pet godina na mreži je stvorio lažnu agenciju za modele i profil 13-godišnjakinje Sare na MySpaceu te na taj način mamio maloljetnice da mu šalju svoje gole fotografije. Tijekom godina na taj je način prevario velik broj maloljetnica između 11 i 17 godina, a više od 40 djevojčica svjedočilo je protiv njega na suđenju, objavili su u AP-u.

Također, proglašen je krivim i za otmicu jer je jednu maloljetnicu, umjesto na dogovoreno fotografiranje, odveo u prijateljev stan gdje ju je napao, dok je ostale maloljetnice odvodio u svoj stan i tamo fotografirao.

Otkriven je sasvim slučajno, kada je jedna prijateljica cure koju je fotografirao naišla na njene fotografije i to prijavila njenoj majci koja je, kada je saznala cijelu priču, odmah obavijestila policiju. Čini se da nije došlo do ovog slučajnog otkrića da bi ovaj manijak i dalje tražio svoje žrtve na društvenim mrežama...  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene