Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Galaxy S5 Mini

Samsung priprema jeftiniju verziju Galaxyja S5

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Galaxy S5 Mini trebao bi imati HD ekran dijagonale 4,5 inča, radit će na četverojezgrenom Snapdragon procesoru te će biti vodootporan

Tijekom prošle godine Samsung je predstavio čak četiri verzije nove generacije Galaxy S telefona – osim klasičnog S4 modela, ova je kompanija predstavila i manju i jeftiniju verziju ovog telefona te Zoom i Active verzije Galaxyja S4.Tržišni analitičari očekuju da će Samsung i ove godine nastaviti sa sličnom strategijom (pri čemu ipak ne treba očekivati model Galaxy S5 Active) te bi uskoro trebali predstaviti Galaxy S5 mini i Zoom.

O modelu namijenjenom ljubiteljima fotografije još ranije objavljene su brojne informacije – imat će ekran dijagonale 4,8 inča HD rezolucije, snažan procesor, 16GB memorije i kameru rezolucije čak 19MP s 10x optičkim zoomom, a sada su na Digital Trendsu objavili i kakve opcije možemo očekivati od manje i jeftinije verzije Samsungovog top telefona.

Još veći, snažniji i otporan na vodu: Samsung predstavio Galaxy S5!

Galaxy S5 Mini tako bi trebao imati Super AMOLED ekran dijagonale 4,5 inča rezolucije 1280x720 piksela, radit će na četverojezgrenom Snapdragon 400 procesoru, imat će 1,5GB RAM-a i 16GB prostora za pohranu podataka, no ne treba očekivati dodatni utor za memorijske kartice. Operativni sustav bit će, naravno, Android 4.4 KitKat, dok će rezolucija kamere iznositi 8MP, odnosno s prednje strane nalazit će se kamera rezolucije 2MP.

Kao i Galaxy S5, i njegova manja verzija bit će vodootporna (što je opcija koja bi mogla biti zanimljiva velikom broju korisnika), no neke opcije poput senzora za otiske prstiju ostat će rezervirane samo za veći i skuplji model. Točan datum predstavljanja Galaxyja S5 mini još nije poznat, no glasine kažu da ga u prodaji možemo očekivati tijekom lipnja.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene