Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slučajno otkriće

Ruski znanstvenici pronašli na desetke jaja dinosaura?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruski znanstvenici tvrde kako su u planinama Čečenije pronašli velik broj fosiliziranih jaja dinosaura.

Za otkriće je zaslužan tim ruskih geografa, koji su se našli u regiji zbog sasvim drugog razloga. naime, trebali su u karte unijeti sve vodopade u regiji. No, kad su su slučajno otkrili oble formacije kamena u stijenama, ustvrdili su kako se vjerojatno radi o jajima dinosaura, prenosi Reuters.

Pročitajte i ovo Sidro oštetilo cjevovod Balticconnector Hibridno ratovanje Sigurnost milijarde ljudi je ugrožena: "Znamo što su Rusi razvili za ratovanje pod morem" Napad na regiju Harkiv Na obrazovnu ustanovu Ruski napad na granici s Ukrajinom: Četiri osobe prevezene u bolnicu, ima i mrtvih

"Vlada jedinstveno mišljenje kako se ovdje radi o jajima dinosaura. Drugog objašnjenja nema, jer smo ih pronašli puno, doista puno. Na samo jednoj lokaciji nalazi se nekoliko desetina jaja različitih veličina, od 23 centimetara pa sve do jednog metra veličine", istaknuo je Sai-Emin Dzhabrailov, šef laboratorija za istraživanje krajolika pri čečenskom državnom sveučilištu.

Drugi znanstvenici ekspedicije ipak su sa zadrškom komentirali pronalazak. "Bilo kako bilo, radi se o jedinstvenim predmetima koje se mora istražiti", istaknula je Larissa Bitkaeva, šefica odjela za fizikalnu geografiju istog sveučilišta.

Čečenski znanstvenici kažu kako vjeruju da su "jaja" stara oko 60 milijuna godina. Na mjesto pronalaska poslan je i tim paleontologa, kako bi proučili nalaze i obavili radiokarbonsko testiranje.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene