Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Parking Douche

Rusi dizajnirali aplikaciju s kojom ćete osramotiti vozače koji loše parkiraju!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Korisnici Parking Douchea mogu fotografirati automobil i uploadati sliku u bazu podataka ove aplikacije, nakon čega će se ona prikazivati kao 'oglas' na jednom internetskom portalu, a moći će se i dijeliti putem Facebooka

Čini se da su Rusi pronašli rješenje za sve vozače kojima nije važno kako će se parkirati – hoće li zauzeti dva parkirna mjesta umjesto jednog, hoće li zauzeti mjesto za invalide ili možda ostaviti automobil na pločniku.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Baš ga je "sredio" Auto je trebalo ukloniti, auto, ne krov! Šeprtlja paukom nesretniku gadno oštetio vozilo Slika nije dostupna Digao mu tlak Smetlar bahatom vozaču ogradio automobil s 42 pune kante za smeće

Rješenje se zove Parking Douche i riječ je o aplikaciji za mobilne uređaje koji rade na Androidu – kada korisnici ove aplikacije naiđu na automobil koji je loše ili nepropisno parkiran potrebno ga je fotografirati i uplodati u bazu podataka Parking Douchea.

Nakon toga ta se fotografija prikazuje kao 'oglas' na portalu The Village (koji je i zaslužan za razvoj ove aplikacije), a zanimljivo je da će se, koristeći IP adrese internetskih korisnika, slike nepropisno parkiranih automobila prikazivati samo osobama koje žive u blizini ulice u kojoj se nalazi automobil.

Osobe koje vide ove fotografije na The Village portalu moći će ih dijeliti na društvenim mrežama tako da bi se uskoro Facebookom mogle proširiti brojne fotografije loše parkiranih ruskih automobila.

Jedan korisnik na Googleu Play komentirao je kako je ovo 'lijep način za ponižavanje ljudi', dok je drugi 'zamolio' izdavača da naprave sličnu aplikaciju i za druge zemlje jer je trenutno ograničena samo na Rusiju.

Bilo bi zanimljivo vidjeti takvu aplikaciju i na našem tržištu – možda bi zbog nje neoprezni vozači pripazili prilikom parkiranja kako ne bi postali predmet ismijavanja, odnosno vrijeđanja na internetu.  

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene