Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Informiranje javnosti

Rijeka: Održana akcija 'Stop krivotvorinama i piratstvu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na Korzu u Rijeci danas je održana edukativna akcija 'Stop krivotvorinama i piratstvu' koju su zajedno organizirala tijela državne uprave i organizacije koje sudjeluju u zaštiti intelektualnog vlasništva.

Riječ je o Državnom zavodu za intelektualno vlasništvo, Ministarstvu financija - Carinskoj upravi, Ministarstvu unutarnjih poslova, Ministarstvu pravosuđa, Državnom inspektoratu te udrugama HDS ZAMP, BOA, HUZIP, ZAPRAF i drugima.

Svrha organizacije ove manifestacije je informiranje javnosti o učincima krivotvorenja i piratstva na gospodarstvo te na zdravlje i sigurnost građana. Uz to, građani su mogli dobiti informacije kako se mogu zaštiti od krivotvorina.

Na pozornici je nastupio niz glazbenika među kojima i Marko Tolja, grupa E.N.I. i Vanna. Na štandu u blizini pozornice bili su izloženi krivotvoreni predmeti koji su otkriveni u trgovačkim mrežama a građani su sudjelovali u igrama kao što je razlikovanje izvornika od krivotvorine. Najuspješniji su dobili atraktivne darove poput ulaznica za neke od manifestacija u sklopu dodjele glazbene nagrade Porin. (Hina)

Pročitajte i ovo Ilustracija Ilegalno surfanje internetom Mladić u Hrvatskoj naručivao lažne novčanice eura: Policija objavila detalje Hrvatska dio međunarodne operacije - 1 velika međunarodna operacija Lov na krivotvorene igračke! Opasne su za djecu: Stručnjaci objašnjavaju kako prepoznati da nije riječ o originalu

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene