Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Spreman je Shenzhou-9

Raketa kojom će se lansirati letjelica s posadom u svemir dostavljena centru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kineska raketa Long March-2F, kojoj je zadatak nositi svemirsku letjelicu Shenzhou-9 s posadom u svemir, dostavljena je satelitskom centru Jiuquan u provinciji Gansu.

Raketa će prvo biti sastavljena i testirana u centru, gdje će kasnije biti spojena s Shenzhou-9, izvijestio je Cui Jijunu, direktor satelitskog centra za lansiranje, javlja APTN.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Vodi nove članove posade Sojuz poletio prema svemirskoj postaji Slika nije dostupna Indijska istraživanja svemira Druga letjelica na Mjesec će do 2012.

'Svemirska letjelica isporučena je centru za lansiranje prije mjesec dana. Dovršili smo njezino sastavljanje, pregledavanje, testiranje podsustava i naknadne simulacije leta', rekao je Cui Jijun.

>> Kineske letjelice spojile se u orbiti

Inspekcija i popravci su završeni, a zaposlenici centra obavili potreban trening. Sada je centar za lansiranje spreman izvesti misiju pristajanja. Testirana raketa dobila je odobrenja i smatra se sigurnijom i pouzdanijom od prethodnika Shenzhou-8.

Planirano je da Shenzhou-9 bude lansirana između lipnja i kolovoza ove godine. Letjelica će pristati na modul Tiangong-1 koji je u svemiru od rujna 2011. godine. Na njega je prošle godine pristala letjelica Shenzhou-8, a sada modul očekuje dolazak Shenzhoua-9 i Shenzhoua-10, svemirske letjelice u kojima će za razliko od njihova prethodnika biti ljudska posada.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene