Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Cool izum

Prozirna folija koja konstantno napaja gadgete

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na tržištu dodataka za gadgete uskoro bi se mogla pojaviti jedna korisna stvar - punjač u obliku prozirne folije.

Tvtka Ubiquitous Energy, koja je takozvana 'startup' kompanija, počela je promovirati svoj izum - prozirnu foliju koja puni raznorazne uređaje pomoću solarne energije.

>> Beskonačno napajanje mobitela za samo 1 dolar!?

Njihova ideja je da se ta folija, koju su nazvali ClearView Power, u budućnosti integrira u same uređaje, odnosno njihove zaslone te na taj način služi kao konstantni punjač, prenosi popsci.com. Znači, gotovo da bi se eliminirala potreba za klasičnim punjačima.

Ipak, ClearView Power još nije komercijalni proizvod, a sama tvrtka, koja te folije prozivodi i za prozore, treba poraditi dodatno na transparentnosti tih folija, ukoliko bi se one koristile za postojeće gadgete.

Naime, njihove folije blago su zatamljene, što se gotovo i ne primjeti na e-čitačima poput Kindlea, ali tvrtka će se morati više potruditi prije nego li perfekcionisti iz Applea odluče njihov proizvod ugrađivati u svoj retina zaslon.

ClearView Power koristi spektar svijetlosti blizu infracrvenog za pretvaranje solarne energije, jer u protivnom, ako bi koristio vidljivu svijetlost, bio bi neproziran. Radi i u zatvorenim i otvorenim prostorima, no proizvođač ističe kako je ipak znatno efikasniji na otvorenom.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene