Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vrijedno otkriće

Pronađen najstariji komad Zemlje, star 4,4 milijarde godina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Znanstvenici su u časopisu Nature Geoscience napisali da otkriće ukazuje da se Zemljina kora stvorila relativno brzo nakon što je planet formiran.

Maleni dragi kamen koji je pronađen na farmi ovaca u zapadnoj Australiji najstariji je poznati komad Zemlje, javlja Reuters.

Pročitajte i ovo Vulkan na Islandu - 4 Stručnjaci upozoravaju Očekuje se nova erupcija vulkana na Islandu: "Trebamo biti spremni" Klizište uništilo desetke kuća u južnoj Kaliforniji - 5 Geološka zagonetka u Kaliforniji VIDEO/FOTO Tlo se odjednom samo počelo premještati, ljudi su očajni, naređena je evakuacija - ''Sada možemo samo čekati i gledati kako se kuće ruše''

Znanstvenici su upotrebljavali dvije različite tehnike za utvrđivanje starosti. Pokazalo se da je pronađeni cirkon star 4.4 milijarde godina.

Napokon objašnjeno viđenje misterioznih svjetala prije velikih potresa

Znanstvenici su u časopisu Nature Geoscience napisali da otkriće ukazuje da se Zemljina kora stvorila relativno brzo nakon što je planet formiran te da je mali kamen ostatak toga.

Inače, naš planet je nastao prije 4,5 milijarde godine kao 'lopta' rastaljenih stijena, a ovo ukazuje na to da je njezina kora formirana samo 100 milijuna godina kasnije. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene