Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nove promjene

Profil na Facebooku moći će koristiti i mlađi 13 od godina?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Facebooku očekuju da bi se na ovaj način dodatno povećao broj korisnika, ali i prihod ove društvene mreže, dok se mnogi boje da je ovo novi udar na privatnost najmlađih korisnika

Facebook u posljednje vrijeme razvija tehnologiju koja će omogućiti djeci mlađoj od 13 godina otvaranje profila na ovoj društvenoj mreži.

Pročitajte i ovo Radnice Orljave odlaze na burzu - 1 Nakon 75 godina Gasi se još jedna hrvatska tvornica, jedina koja je odolijevala tako dugo: ''Žalosno je što pravi krivac neće odgovarati, a mi odlazimo'' Fortrade PREUZMITE BESPLATAN PRIRUČNIK Svjetske tvrtke trenutačno objavljuju rezultate svog poslovanja. Evo na što treba obratiti pažnju

U Wall Street Journalu kažu da će nova tehnologija omogućiti povezivanja profila kojeg otvore djeca mlađa od 13 godina s profilima njihovih roditelja koji će na taj način moći kontrolirati aktivnosti djece na ovoj društvenoj mreži te će odlučiti s kim mogu biti prijatelji, dopisivati se i što će objavljivati na Facebooku.

Omogućavanje ove opcije sigurno će izazvati brojne negativne kritike jer smo svi upoznati koliko Facebook 'pazi' na privatnost svojih korisnika te je, bez obzira na roditeljski nadzor, jasno da djeca sigurno neće previše razmišljati o postavkama privatnosti i svim negativnim posljedicama koje iz toga mogu nastati.

Pazite što pišete na Facebooku: Evo zbog kojih nas riječi Amerikanci prate!

S druge strane, veliki broj organizacija upozorava da ionako milijuni djece mlađe od 13 godina već ima otvorene vlastite profile na Facebooku s lažiranim datumom rođenja, a zanimljivo je da je, prema istraživanju kojeg je naručio Microsoft Research, 36 posto roditelja upoznato s tim da njihova djeca imaju otvoren profil, a dio roditelja čak je i pomogao djeci da otvore svoj račun na Facebooku.

Što se Facebooka tiče, ova bi im tehnologija omogućila da dodatno povećaju broj svojih korisnika, a vjerojatno bi dodatno povećali i prihode jer, kako kažu u WSJ-u, djeca bi se sigurno 'navukla' na neke igre na ovoj mreži koje bi roditelji morali platiti.

Iako bi neki mogli zaključiti da razvoj nove tehnologije ima veze s Facebookovom katastrofom na burzi, ove stvari ipak nisu povezane jer se već dugo vremena govori ovoj mogućnosti, a jedan od zagovornika dopuštanja dječjeg pristupa Facebooku jest Mark Zuckerberg koji je prije godinu dana izjavio kako smatra da bi djeci mlađoj od 13 godina trebalo omogućiti da pristupaju njegovoj društvenoj mreži, dodavši da će se u tu 'borbu upustiti u budućnosti'.

Ipak, u Wall Street Journalu napominju da je Facebook do sada razvijao brojne tehnologije, od kojih neke nikad nisu predstavljene te je kompanija odustala od njihova razvoja tako da, usprkos radu na ovoj tehnologiji, nije sigurno da će je Zuckerberg uistinu i predstaviti.   

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene