Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poput starog Fejsa

Pregledniji Facebook: Stiže novi Timeline!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na novom Timelineu povećan je lijevi stupac na kojem se sada nalaze samo objave korisnika i njihovih prijatelja, dok će se s desne strane nalaziti fotografije, mape, posljednje aktivnosti i slično

Facebook je prije nekoliko mjeseci počeo s testiranjem novog Timelinea, a od jučer je novi Timeline postao dostupan korisnicima ove društvene mreže na Novom Zelandu te je za očekivati da će ga Zuckerbergova kompanija uskoro predstaviti većem broju korisnika. Promjene u Timelineu omogućit će bolju organizaciju korisničkih osobnih stranica te, smatraju na The Next Webu, stavljaju veći naglasak na komunikaciju između prijatelja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Preuzeli 'Timeline'? Facebook će se na sudu boriti za 'Timeline'? Slika nije dostupna Novi Timeline Facebook se ponovno mijenja!

Facebook testira novi dizajn Timelinea, doznajte o čemu se radi!

Glavna novost koju donosi novi Timeline jest što ekran više neće biti podijeljen na dva jednaka stupca, već je povećan prilaz sadržaja na lijevoj strani ekrana te će se na njoj nalaziti objave korisnika i njihovih prijatelja, dok će se na desnoj strani nalaziti informacije o prijateljima, posljednjim aktivnostima korisnika, likeovima, aplikacijama i druge informacije.

Također, s obzirom da se povećava prostor rezerviran za objave statusa, izdvojene objave više neće biti raširene preko cijelog ekrana, a zanimljivo je da se na glavnoj stranici više neće nalaziti informacije o statusu veze korisnika ove mreže, što znači da su i u Facebooku odlučili pokloniti malo više pažnje privatnosti korisnika.

Novi Timeline donosi promjene i u načinu prikaza ‘kućica’ s prijateljima, fotografijama, kartama i slično koje se sada nalaze odmah ispod naslovne fotografije te će se, umjesto njih, na novom Timelineu te informacije nalaziti u nekoliko tekstualnih izbornika tako da će ‘vremenska crta’ korisnika Facebooka izgledati jednostavnije i preglednije.

Veće slike profila na Facebooku

Korisnici ove mreže na Novom Zelandu koji već imaju novi Timeline novinare Mashablea obavijestili su i o još jednoj novoj opciji na ovoj mreži - Collections Manageru putem kojeg mogu sami prilagoditi sadržaj koji se nalazi na vrhu, odnosno s desne strane Timelinea.

Na ovoj stranici kažu da su reakcije na novi Timeline raznolike - dok neki smatraju da je ovo nepotrebna promjena, odnosno da je s redizajnom Facebook popravio problem kojeg nikad nije bilo, druge novi Timeline podsjeća na stari Facebook kakav smo koristili prije Timelinea.

Noviteti na Zuckerbergovoj mreži trenutno su dostupni samo korisnicima iz Novog Zelanda i nema službenih informacija o dostupnosti ovih opcija i na drugim tržištima, no za pretpostaviti je da na njih nećemo morati puno čekati.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene