Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potpuna površina nije vidljiva na Zemlji

FOTO Djelomična pomrčina Sunca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U 8 sati počela je ovogodišnja pomrčina Sunca koja je djelomično bila vidljiva s Zemljine južne hemisfere.

Sloth Space Camera događaj pomrčine je prenosio uživo. Iznad Australije mogla se pomoću teleskopa vidjeti tek mala djelomična pomrčina, a prava se dogodila iznad Antarktika.

Pročitajte i ovo Izgaranje meteora - 2 gorio na nebu U potrazi za meteorom koji je pao u subotu: Komadi svemirskog tijela mogli bi biti jako vrijedni, ali za nalaznika nema dobrih vijesti Slika nije dostupna Fenomen vidljiv iz Australije VIDEO Mjesec prekrio Sunce, vidio se samo 'vatreni prsten'

Potpuna pomrčina dogodila se iznad Antarktika u doslovnom smislu riječi, jer da bi se u potpunosti vidjela, bilo je potrebno "protegnuti vrat" nekoliko stotina kilometara u atmosferu, što nitko na Antarktiku nije mogao učiniti. S druge strane, na Antarktiku je sada zapravo noć koja će trajati još mjesecima.

Pomrčina sunca događa se kad Mjesec prođe između Zemlje i Sunca, bacajući svoju sjenu na Zemlju. Ova pomrčina sunca neće biti potpuna, jer će Mjesec biti nešto udaljeniji od Zemlje od uobičajenog pa će u jednom trenutku od sunca biti vidljiv samo takozvani vatreni prsten.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene