Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stvorio igricu 'Minecraft'

EMOTIVNA OBJAVA Postao milijarder pa odlučio napustiti kompaniju! Evo razloga...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Ja nisam poduzetnik. Ja nisam izvršni direktor. Ja sam štreberski programer koji voli svoja razmišljanja iznositi na Twitteru'

Iz Microsofta su i službeno objavili da su za 2,5 milijardi dolara kupili švedsku kompaniju Mojang koja je razvila iznimno popularnu igru Minecraft. Iako bi svi poduzetnici koji su prodali svoju kompaniju za tako veliku svotu novca bili oduševljeni obavljeni poslom, jedan od osnivača Mojanga Markus 'Notch' Persson ima podijeljene osjećaje oko ovog uspjeha te je već najavio napuštanje kompanije nakon dovršetka akvizicije, što se očekuje krajem ove godine.

Na Business Insideru prenijeli su dio Perssonove objave s njegovog bloga u kojem navode kako odlazi iz kompanije jer želi 'sačuvati zdrav razum'. U prilično emotivnoj objavi on se zahvalio svima što se pretvorili Minecraft u ono što je danas, ali rekao je i kako ova igra danas ima preveliki broj korisnika, a on ne može biti odgovoran za nešto tako veliko. Također, ova igra više ne pripada njemu, već pripada Microsoftu, odnosno 'pripada svima vama', poručio je fanovima Minecrafta.

I to je moguće: Danska napadnuta u – Minecraftu

Dodao je kako video igre ne radi s namjerom da postanu veliki hit i ne pokušava promijeniti svijet – razvija ih jer voli programiranje i voli video igre te uopće nije htio da Minecraft postane tako veliki uspjeh koji će, kako su mu neki rekli, 'promijeniti svijet video igara'.

Markus Persson još je prije nekoliko godina htio odustati od razvoja Minecrafta, no ostao je na nagovor kolega koji su mu rekli kako je on 'bitan za kulturu kompanije'.

Radeći u Mojangu shvatio je kako nema vezu sa svojim fanovima koju je mislio da ima te je postao simbol nečeg jako velikog što nije razumio i što više nije htio raditi – zbog toga će uskoro i napustiti kompaniju i raditi na malim web projektima te je već sada najavio da će, ako ikada neki njegov projekt ponovo privuče puno pažnje, odmah ga napustiti.

'Ja nisam poduzetnik. Ja nisam izvršni direktor. Ja sam štreberski programer koji voli svoja razmišljanja iznositi na Twitteru', poručio je svim svojim fanovima.  

Više informacija pročitajte na portalu Zimo.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene