Obavijesti Video Pretražite Navigacija
iRing i mini iTV

Pogledajte inovacije koje bi trebao donijeti Appleov televizor!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Appleov televizor navodno će imati ekran dijagonale 60 inča, a osim putem glasa, s njime će se upravljati i iRingom – malim uređajem poput prstena koji bi trebao zamijeniti neke opcije daljinskog upravljača

Apple trenutno dominira tržištem tableta, a s obzirom da su u posljednja tri mjeseca prošle godine prodali skoro 50 milijuna pametnih telefona (pri čemu su iPhone 5 i iPhone 4S bili najprodavaniji telefoni na svijetu) u ovoj kompaniji mogu biti iznimno zadovoljni i s udjelom na smartphone tržištu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Dugoročna strategija' Apple najavio 'odlične nove proizvode': Stižu iTV i iWatch? Slika nije dostupna Puno noviteta iz Applea! Apple već priprema iPhone 5S! Stiže i iTV?

No, usprkos ovim odličnim brojkama, kao i konstantno velikoj zaradi, cijena dionice ove kompanije u padu je već mjesecima, a analitičari upozoravaju kako je Appleu ponovno potreban neki proizvod poput iPhonea ili iPada s kojim bi krenuli u osvajanje novih tržišta.

'iTV je najveća stvar od pametnih telefona!'

Glasine kažu da Apple trenutno radi na dva takva proizvoda – televizoru i pametnom satu koje bi mogli predstaviti već ove godine, a ako su ove informacije istinite, onda do kraja godine od Applea možemo očekivati dva iPhonea, iPad 5, iPad mini s retina ekranom te iWatch i iTV.

Tijekom ovog tjedna na internetu su se pojavile nove glasine o Appleovom televizoru koje je objavio analitičar Brian White, a prenijeli su ih na Huffington Postu. Prema informacijama koje je White dobio od izvora povezanih s kineskim proizvođačima komponenti, Appleov iTV trebao bi imati dijagonalu ekrana od čak 60 inča (iako postoji mogućnost da predstavi i modele s dijagonalom od 50 i 55 inča) te bi njegova cijena trebala iznositi između 1,500 do 2,500 dolara.

Većina dosadašnjih glasina govorila je kako će iTV donijeti potpuno novi način upravljanja televizorima – i to putem glasovnog asistenta Siri tako da bi korisnici ovim televizorom trebali upravljati glasom, no White kaže da će Appleov televizor imati i još neke inovacije poput iRinga i 'mini iTV-a'. iRing trebao bi omogućiti upravljanje televizorom pokretom te će ovaj uređaj (koji izgleda poput prstena) zamijeniti određene funkcije daljinskog upravljača poput mijenjanja kanala i slično.

Apple najavio 'odlične nove proizvode': Stižu iTV i iWatch?

Mini iTV uređaj je poput tableta na koji bi se sadržaj s TV-a mogao streamati tako da će korisnici na njemu moći gledati TV program s iTV-a i u drugim prostorijama u kući. S obzirom da White spominje dijagonalu ekrana od 9,7 inča, kao mini iTV mogao bi se koristiti iPad na kojem bi bilo potrebno instalirati određenu aplikaciju i na njemu gledati sadržaj s TV-a.

Iako iz Applea nema nikakvih informacija o datumu predstavljanja iTV-a i iWatcha, sve je više glasina kako će to biti u drugoj polovici godine kako bi s novim proizvodima spremni dočekali blagdansko šoping razdoblje.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene