Obavijesti Video Pretražite Navigacija
HomeChat

Pametni uređaji: Evo kako izgleda dopisivanje s – frižiderom!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
S novim LG-jevim kućanskim uređajima možete se dopisivati, a frižider vam može javiti koliko imate piva u frižideru

LG je prošle godine najavio inovativan i prilično neobičan servis HomeChat koji korisnicima omogućuje dopisivanje s kućanskim uređajima, a sada su prvi takvi pametni kućanski uređaji postali dostupni za kupovinu – na početku će se moći kupiti samo u Južnoj Koreji, dok ih u budućnosti očekujemo u SAD-u i drugim zemljama.

Prvi uređaji iz ove LG-jeve serije uključuju pametne frižidere koji su opremljeni s kamerama, mašinu za pranje robe i mikrovalnu pećnicu koja, osim podrške za WiFi, ima i podršku za NFC. Zahvaljujući navedenom servisu, vlasnici LG-jevih aparata iz ove serije moći će iz dućana putem chat aplikacije Line 'kontaktirati' frižider, odnosno poslati mu poruku, a frižider će mu poslati fotografiju na kojoj će vidjeti ima li piva ili mlijeka u frižideru pa će znati što treba kupiti.

Samsungov pametni frižider radi na Androidu i daje kulinarske savjete!

Putem ovog servisa korisnici mogu komunicirati i s mašinom za pranje robe i aktivirati je putem pametnog telefona tako da, kada dođu doma, roba već bude oprana. Pametna pećnica vlasnicima će davati prijedloge recepata i sastojaka koje moraju upotrijebiti te će, naravno, sama odabrati sve postavke, vrijeme pečenja i temperature za pojedino jelo.

'HomeChat omogućava komunikaciju s LG-jevim pametnim frižiderima, mašinom ili pećnicom sličnu komunikaciji s bliskim prijateljima', prenijeli su na The Next Webu izjave čelnika južnokorejske kompanije, a kako bi komunikacija bila 'što osobnija' korisnicima je na raspolaganju i 40-ak naljepnica koje mogu koristiti prilikom dopisivanja s frižiderima. Ovi pametni uređaji imaju tri različita načina rada – kada su korisnici na putovanju, kada su vani i kada su na povratku kući.

Osim za daljinsko upravljanje ovim uređajima, LG-jev frižider dolazi i s još nekim zanimljivim opcijama poput mogućnosti pregledavanja unutrašnjosti frižidera bez njegovog otvaranja (s obzirom da kamera snima sadržaj unutra, na ugrađenom ekranu frižidera ili putem aplikacije na smartphoneu može se vidjeti što se nalazi u njemu), a čak je moguće pratiti i rok trajanja određenih proizvoda.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene