Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ide prema terminatoru

Ovom robotu nije dosta mahati bokovima ili točiti sok...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vidjeli smo ih da hodaju, mašu, pozdravljaju, razgovaraju, poslužuju... no roboti sada rade i sklekove.

Agencija Ministarstva obrane SAD-a odgovorna za razvoj novih tehnologija za vojsku SAD-a, ili DARPA, objavila je novi natječaj za proizvodnju humanoidnog robota, koji bi mogao trčati, voziti vojna vozila i čistiti put vojnicima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zastrašujuća otkrića Ljudskom rodu prijeti oružje još strašnije od nuklearnog Slika nije dostupna Koji smijeh! VIDEO Evo što se dogodi onima koje u teretani omete atraktivna crvenokosa žena

>> Biste li željeli umjesto spasioca ugledati OVO lice?

Uz sve to, kao što možete vidjeti iz priloženog videa, taj bi robot mogao još onako rutinski, odraditi i nekoliko sklekova. Vijest o novom natječaju DARPA-e procurila je od takozvanih insajdera u svijetu robotike, prenosi popsci.com, no uskoro bi se trebalo na DARPA-inim stranicama pojaviti i službeno priopćenje u vezi s tim.

Što zapravo možemo očekivati? Prema robotičarima iz Hizooka, radit će se o humanoidnom robotu, koji se može penjati, voziti traktor ili druga pomoćna vozila, otključati zaključana vrata, penjati se po ljestvama, hodati po teškom terenu, pronaći kvar i otkloniti ga. Poprilično impresivan popis.

Robotom će se upravljati na daljinski upravljač, ili e barem djelomice biti tako, jer DARPA navodno planira uvesti i protokole koji kod prekida komunikacije robotu ne ostavljaju drugu mogućnost nego da djeluje sam.

DARPA će financirati ukupno šest timova, a jedan od takvih je i tim PETMAN, čijeg robota možete vidjeti u priloženom videu.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene