Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najposjećeniji i najtraženiji na internetu!

Ovo vjerojatno niste znali o Facebooku!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Znate li da Zuckerberg 2004. nije htio zarađivati od svoje društvene mreže jer je smatrao da će Facebook tako postati 'ozbiljan i manje zabavan'

Proteklih desetak dana Facebook je jedna od najzanimljivijih tema za medije diljem svijeta jer se toliko najavljivani izlazak ove kompanije na burzu pretvorio u debakl koji je neke ulagače koštao milijune dolara.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ispunjena očekivanja VIDEO Kapetan Picard otvorio trgovanje, cijena Twittera vrtoglavo raste Slika nije dostupna Žele prikupiti 1,8 milijardi dolara Velika očekivanja: Twitter danas izlazi na burzu!

Iako svakodnevno možemo pročitati brojne informacije o Facebooku i Zuckerbergu, na Mashableu su objavili popis stvari koje možda nismo znali o ovoj društvenoj mreži, a najbolje pokazuju zašto je Fejs ovako popularan.

Tako na ovoj stranici kažu da je u SAD-u svaka peta stranica koju internetski korisnici pregledaju upravo Facebook te se godišnje Zuckerbergova mreža u toj zemlji pregleda više od 400 milijardi puta, dok je prosječno vrijeme koje se provede na njoj dvadeset minuta.

Facebook je u SAD-u postao najposjećenija stranica još u 2010. godini, a u toj je zemlji upravo Facebook najtraženiji izraz prilikom pretraživanja interneta u posljednje tri godine (još od srpnja 2009. godine).

Osim u Americi, Facebook je najposjećenija stranica i u brojnim drugim zemljama poput Kanade, Singapura i Novog Zelanda, dok je u zemljama poput Australije, Brazila, Francuske i Velike Britanije druga najposjećenija stranica.

Na Mashableu kažu da korisnici Facebooka iskazuju veliku lojalnost ovoj društvenoj mreži te je, od travnja ove godine u posljednjih trideset dana njih čak 96 posto barem jednom posjetilo ovu stranicu, a Zuckerbergova mreža popularnija je među pripadnicama ženskog spola (56 posto posjećenosti).

Na The Next Webu podsjećaju kako je, prije samo osam godina, Mark Zuckerberg bio zadovoljan brojkom od 650 korisnika te je očekivao da će se ta brojka uskoro popeti na – 900. Također, tada je rekao kako je razmišljao da Facebook postane stranica na koju će korisnici (tada još studenti na Harvardu) moći uplodati svoj CV, a on bi kompanijama naplaćivao određenu svotu kako bi one mogle pregledavati životopise studenata.

No, Zuckerberg je na kraju odustao od toga jer je smatrao da bi na taj način Facebook postao 'ozbiljan i manje zabavan'.

Osam godina nakon te njegove izjave, Facebook se bliži brojci od milijardu korisnika, a njegova je vrijednost nedavno (prenapuhano) procijenjena na više od sto milijardi dolara, a s obzirom na sva događanja s dionicom ove kompanije i investitore koji su uložili milijarde dolara i sada strahuju za svoj novac, čini se da vođenje Facebooka više nije 'samo zabava'.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene