Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uspješni poslovnjaci

Rade od kuće i zarađuju milijune!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dok Marissa Mayer Yahooovcima zbog neproduktivnosti zabranjuje rad od kuće, brojni poslovnjaci okreću milijune radeći iz svoje sobe ili s jahte! Evo kako im to uspijeva!

Potez Marisse Mayer kojim je svojim zaposlenicima zabranila rad od kuće doveo je do brojnih rasprava oko toga koliko je dobar rad od kuće i mogu li takvi zaposlenici biti jednako produktivni kao i oni koji rade u uredima. Odmah nakon što je čuo za ovu odluku, Richard Branson iz Virgina objavio je na Twitteru kako nikad u životu nije radio u uredu niti to namjerava u budućnosti.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Na povjerljivom ručku OPISAO BIZARAN SUSRET S TRUMPOM "Obećao je provesti ostatak života u uništenju pet ljudi" Slika nije dostupna Karta za svemir - 250.000 dolara POGLEDAJTE kako izgleda novi svemirski brod za 'komercijalne' letove

Također, putem ove društvene mreže javili su se zaposlenici (i vlasnici) brojnih kompanija koji su napisali kako uspješno rade od kuće, a zanimljivo je da dio njih nikad nije vidio/upoznao svoje kolege s kojima godinama rade i usprkos tome svi odlično surađuju. Iz Yahooa nisu htjeli previše komentirati ovu odluku te su samo objavili da je to unutarnja stvar njihove kompanije i ne odnosi se na općenit pogled industrije na rad od kuće.

Evo zašto je zabranila rad od kuće!

Dok će Yahooovci u budućnosti raditi iz ureda, na Business Insideru objavili su popis devet uspješnih poslovnjaka koji ne rade iz ureda nego iz kuće (ili s jahte) i iz topline svojih domova okreću milijune dolara.

Richard Branson – milijarder i predsjednik Virgin Groupa smatra da je odluka Mayer 'korak unatrag', a svojim ljudima daje slobodu da sami odaberu gdje žele raditi jer oni ionako imaju znanje i stručnost za vrhunsko obavljanje posla bez obzira nalaze li se u uredu ili za kuhinjskim stolom.

James Hamilton – on je zadužen za Amazon Web Services čije usluge koriste kompanije poput Pintresta i Reddita. Iako bi pomislili da čovjek koji vodi ovako odgovoran posao radi u uredu okružen računalima, čini se da on ima najbolje radno mjesto jer najviše vremena provodi na svojoj jahti koju je kupio nakon što je prodao kuću i automobil.

Jeff Hyman – osnivač i izvršni direktor Retrofita koja zapošljava oko 50 ljudi većinu vremena radi od kuće, kao i većina njegovih zaposlenika. Na ovaj način može zaposliti kvalitetne ljude iz bilo kojeg dijela zemlje, a iz njegove kompanije novinarima BI-a rekli su kako 'Jeff vjeruje da je moguće raditi od kuće i zadržati kvalitetu i konzistentnost u obavljanju posla'.

Matt Drudge – svoju internetsku stranicu Drudge Report koja mu donosi milijun dolara godišnje vodi iz kućnog ureda – prvo je radio u Hollywoodu, a onda se preselio u Miami.

Rafat Ali – osnivač Skifta i PaidContenta (kojeg je prodao za 12,5 milijuna dolara) posao većinom obavlja s kuhinjskog stola u stanu koji je smješten na 40 katu zgrade u Long Islandu. Osim kućne atmosfere, Ali uživa i u odličnom pogledu na New York.

Craig Newmark – iako Craigslist ima svoje urede, njegov osnivač najviše radi od kuće te vrijeme provodi fotografirajući ptice u obližnjoj šumi.

Matt Inman – osnivač The Oatmeala ostavio je posao u marketingu i pokrenuo vlastitu stranicu sa stripovima koja ima više od pet milijuna jedinstvenih posjetitelja i donosi mu zaradu od oko pola milijuna dolara godišnje. Također radi od kuće.



Larry Ellison – milijarder koji je poznat po raskošnom stilu života i izvršni direktor Oraclea dugo nije radio u uredu te svoj posao obavlja s privatnog otoka ili neke od brojnih vila diljem svijeta.

Jeff Weiner – izvršni direktor LinkedIna ne radi od kuće, ali dio poslovnih sastanaka ne obavlja u uredima, već u šetnjama oko sjedišta kompanije – slično je radio i Steve Jobs. Kaže da su takvi sastanci puno produktivniji način provođenja vremena, a dobri su i za zdravlje. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene