Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"

Neostvarena očekivanja

Ovo su najveći promašaji u tehnologiji u 2013.

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pogledajte neke od proizvoda koji su razočarali, odnosno nisu uspjeli ispuniti velika očekivanja tržišnih analitičara

Najveće tehnološke kompanije ove su godine predstavile brojne uređaje koji su osvojili tržište i korisnike pa je potražnja za nekima od njih poput iPhonea 5S ili Nexusa 5 bila puno veća u odnosu na ponudu, odnosno količinu uređaja koje su Apple, odnosno Google mogli ponuditi. No, nisu sve uređaje korisnici dočekali s oduševljenjem – neki su u potpunosti podbacili, dok su uređaji poput npr. iPhonea 5C prodani u milijunima primjeraka, ali s obzirom na velika očekivanja tržišnih analitičara, oni ipak nisu ispunili ta (pre)velika očekivanja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nexus 5 Nabrijani i JEFTINI smartphone: Može li ovaj Googleov telefon ugroziti iPhone i Galaxy? Slika nije dostupna Potražnja manja od očekivanja Jeftiniji, ali i dalje PRESKUP: Apple smanjuje narudžbe iPhonea 5C

Ovo su neki od najvećih promašaja i razočaranja u tehnologiji ove godine:

Googleova barža – kada je počela gradnja Googleovog misterioznog objekta pojavile su se brojne teorije oko toga na čemu radi ova kompanija – neke su glasine govorile kako će to biti plutajući podatkovni centar ili trgovina za Googleove naočale. No, navodno će ovo ipak biti samo Googleov interaktivni prostor u kojem će ljudi moći saznati sve o novim tehnologijama, a pitanje je i kakva je njegova sudbina jer Google nije ishodio sve potrebne dozvole za gradnju ovog objekta te je on trenutno pod istragom.

Googleov misteriozni objekt pod istragom

iPhone 5C – iako se mnogi neće složiti s izborom novinara Business Insidera da ovaj Appleov telefon spada među promašaje godine, činjenica je da Apple smanjio njegovu proizvodnju jer je ljubiteljima ove kompanije ipak puno zanimljiviji iPhone 5S. Neki su analitičari ranije čak predviđali da bi 5C mogao biti najprodavaniji iPhone svih vremena, no kao što je očito, ta se predviđanja gotovo sigurno neće pokazati točnim.

Yahooov novi logoMarissa Mayer upravlja svim stvarima u Yahoou pa je tako upravo ona zaslužna i za razvoj novog logotipa kompanije, a na Business Insideru kažu kako bi neke stvari, poput razvoja loga, ipak trebala prepustiti stručnijim ljudima.

Redizajn Yahoo Maila – na ovom se popisu našao još jedan Yahooov proizvod jer veliki broj korisnika ne voli novi dizajn njihovog maila u kojem su ugašene neke opcije. Također, dio je korisnika tijekom prosinca imao problema s pristupom Yahooovom Mailu.

'Situacija je vrlo kompleksna, jako nam je žao'!

HTC One – HTC-ov najpopularniji telefon po mnogima je jedan od kandidata za najbolji pametni telefon godine, no na Business Insideru upozoravaju kako je njegova prodaja slabija od očekivane. Također, ovaj je telefon trebao spasiti HTC koji se nalazi u velikim financijskim problemima, no u tome ipak nije uspio.

Microsoft Surface RT – Microsoftov tablet koji radi na Windows RT operativnom sustavu pokazao se potpunim razočaranjem te je otpis neprodanih modela ovog tableta Microsoft koštao čak 900 milijuna dolara

BlackBerry 10 – puno se očekivalo od nove verzije BlackBerry operativnog sustava i prvih telefona koji rade na njemu, no ne samo da se situacija za ovu kompaniju nije popravila, već je dosegla katastrofalne razmjere.

Facebook Poke – Facebook je ove godine pokušao kupiti Snapchat, no Zuckerberg u tome nije uspio. Korisnicima koji žele razmjenjivati samouništive poruke ova je kompanija još ranije predstavila vlastitu aplikaciju nazvanu Facebook Poke, no ta se aplikacija pokazala kao teški promašaj te je korisnicima i dalje držati 'original', odnosno Snapchat.

Samsung Galaxy Gear – Samsung je htio prestići Apple i predstaviti svoj pametni sat prije iWatcha. U tome je uspio, no njihov sat Galaxy Gear nije naišao na previše pohvala tako da korisnici očekuju puno više od nasljednika ovog sata kojeg bi Samsung trebao predstaviti sljedeće godine.

Facebook Home – umjesto vlastitog pametnog telefona Facebook je predstavio softver s kojim je htio 'osvojiti' Androide tako da bi korisnici telefona koji rade na Googleovom mobilnom operativnom sustavu na početnom zaslonu svojih uređaja mogli pratiti sve novosti s ove društvene mreže. Umjesto toga, Facebook Home doživio je pravi debakl te se pokazalo da korisnici ipak ne žele da im prva stvar koju vide kada pogledaju na svoj telefon budu obavijesti s Facebooka. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene