Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Skupe igre!

Ovo su loše vijesti za gamere!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na novom Xboxu i PlayStationu 4 navodno se neće moći igrati rabljene i posuđene igre tako da će gameri moći igrati samo one igre koje sami kupe i za njih plate punu i (pre)veliku cijenu

Gameri i ljubitelji igraćih konzola s nestrpljenjem očekuju predstavljanje konzola nove generacije – PlayStationa 4 (kojeg bi Sony trebao predstaviti 20. veljače) i novog modela Xboxa na kojem trenutno rade u Microsoftu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Konzola nove generacije! Gameri pripremite se: Evo kada stiže PlayStation 4! Slika nije dostupna Vrijeme je za PlayStation 4 Odlazak legende! Sony prestaje s isporukama PlayStationa 2

No, ako je vjerovati nekim glasinama koje u posljednje vrijeme kruže internetom, nove konzole mogle bi donijeti i jedno neugodno iznenađenje jer one navodno neće omogućavati igranje posuđenih, odnosno rabljenih igara.

Gameri pripremite se: Evo kada stiže PlayStation 4!

Naime, na Telegraphu su prenijeli informacije s gamerske stranice Edge na kojoj kažu da će igranje igara na Microsoftovoj nadolazećoj konzoli Xbox 720 biti vezano uz račune korisnika (isporučivat će se s aktivacijskim kodom koji će se moći koristiti samo na jednom računu, onom na kojem je prvi puta igra pokrenuta) tako da će igru moći igrati samo ona osoba koja ju je kupila i uz čiji je račun vezana te se naknadno neće moći prodati jer ju drugi korisnici neće moći igrati.

S obzirom na velike cijene igara za konzole, gameri često kupuju rabljene igre putem interneta i oglasnika po puno jeftinijim cijenama (npr. cijena nekih novih igara iznose i oko 500 kuna, dok se starije rabljene igre mogu naći po cijeni od stotinjak kuna), a ako su ove informacije točne, u budućnosti to više neće biti moguće.

Na Edgeu kažu i da će Microsoft na Xboxu 720 promijeniti način distribucije igara koji će se prvenstveno fokusirati na digitalnu distribuciju – tj. korisnici će igre većinom skidati s online trgovine, dakle na sličan način na koji se danas skidaju aplikacije za pametne telefone i tablete, no igre će se i dalje prodavati na klasičan način putem Blu-ray diskova (novi Xbox trebao bi imati Blu-ray).

Ovo je budućnost igranja video igara!

Iz Microsofta nisu htjeli komentirati ove glasine tako da nije poznato hoće li se u ovoj kompaniji zaista odlučiti na ovakav (radikalan) potez koji će onemogućiti igranje rabljenih igara, a treba napomenuti da su prošle godine na poznatoj gamerskoj stranici Kotaku objavili informacije koje su dobili iz ‘pouzdanih izvora’ kako i u Sonyju pripremaju sličnu tehnologiju koja bi trebala onemogućiti igranje rabljenih igara jer bi one također bile vezane samo uz račun jednog korisnika.

Više informacija trebali bi saznati već 20. veljače kada bi Sony trebao predstaviti PlayStation 4, odnosno najkasnije u lipnju kada se nagađa da će Microsoft predstaviti svoju konzolu nove generacije Xbox 720.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene