Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Telefon i digitalac

'Ovo još niste vidjeli': Samsung predstavio Galaxy K zoom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Samsung je predstavio prvi telefon iz nove serije Galaxy K pametnih telefona koja bi mogli u potpunosti zamijeniti digitalce

'Ovo je totalno nova kategorija mobilnih uređaja kakvu još niste vidjeli', najavio je Sung Hong Lim iz Samsungove mobilne divizije njihov novi model pametnog telefona s naprednom kamerom. Južnokorejska kompanija prošle je godine predstavila model Galaxy S4 Zoom, smartphone s 10x optičkim zoomom koji, usprkos naprednim fotografskim mogućnostima za jedan telefon, ipak nije previše oduševio.

To je novinarima Cneta priznao i Hong Lim koji je rekao kako S4 Zoom nije bio savršen uređaj, no sve njegove nedostatke nadoknadili su u ovogodišnjem modelu koji donosi velika poboljšanja  (više nije niti dio S serije, već je dio potpuno nove Galaxy K serije telefona) i tanji je u odnosu na svog prethodnika, iako je i dalje malo deblji u odnosu na klasične pametne telefone – što je kompromis na koji su korisnici željni telefona s optičkim zoomom spremni pristati.

Novi Galaxy smartphone mogao bi u potpunosti zamijeniti digitalce!

Ovaj uređaj donosi 'optimalni balans' prenosivosti pametnih telefona i odlične kvalitete senzora, odnosno fotografija te u Samsungu vjeruju da će, s obzirom na sve slabiju prodaju klasičnih digitalaca, s ovim telefonom i drugim budućim modelima iz Galaxy K serije privući korisnike kojima je iznimno važna kvaliteta fotografije, a ne žele nositi dodatni digitalac.

Što se hardvera ovog telefona tiče, on ima ekran dijagonale 4,8 inča rezolucije 1280x720 piksela, Exynos 5 Hexa chipset (koji kombinira četverojezgreni 1,3GHz i dvojezgreni 1,7GHz procesor), ima 2GB RAM-a, 8GB memorije koja se može proširiti memorijskim karticama, podršku za LTE te, naravno, Android 4,4 KitKat.

Rezolucija senzora kamere iznosi 20,7 MP, ima 10x optički zoom te ksenonsku bljeskalicu i optičku stabilizaciju slike, kao i zanimljive softverske mogućnosti poput Pro Select opcije koja preporuča korisnicima koje filtere koristiti u različitim uvjetima. Trenutno još nema službenih informacija o tome kada bi se Samsung K Zoom trebao pojaviti na tržištu niti koliko će koštati, no za očekivati je da će se u prodaji pojaviti uskoro.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene