Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bespilotni 'leptir'

Ovo će se moći zavući u svaku spavaću sobu...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najnovija bespilotna izraelska letjelica dolazi u obliku leptira.

Špijunska letjelica teži samo 20 grama i najmanja je te vrste do sada, a dizajnirana je za prikupljanje podataka unutar prostorija, poput aerodroma, željezničkih postaja ili poslovnih zgrada, a ne isključuju ni šume. Letjelica u sebi ima memorijsku karticu, može fotografirati u boji te može letjeti vertikalno poput helikoptera. Upravljanje letjelicom vrši se pomoću posebnog šljema.

Pročitajte i ovo Malmo - 3 Totalna opsada FOTO Najviše strahuju zbog jednog nastupa: Na krovovima snajperi, u zraku helikopteri, na ulicama duge cijevi, zatvori ispražnjeni... Ali Hamenei Prijete stabilnosti Nuklearna sila zlokobno najavila: "Ako se osjetimo ogroženima, nećemo imati izbora..."

>> Iran gradi kopiju američke bespilotne letjelice

'Leptir' mahne 14 puta krilima u sekundi i zapravo liči na prevelikog moljca. Koliko dobro tehnologija imitira prirodu pokazalo je testiranje kada su ptice i muhe letjele za letjelicom u jatu, piše RT.  Izraelska zračna industrija, koja je proizvela ovu letjelicu, nada se da će im to pomoći u kopnenim borbama.

Njezinu upotrebu zamislili su tako da je vojnik izvadi iz džepa i pošalje iza neprijateljskih linija. Nakon toga preko posebne kacige prati i vidi sve što vidi i letjelica. Očekuje se da će se letjelica dorađivati još dvije godine kada će ući u upotrebu.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene