Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vampirska žarulja

Možete li vjerovati da ova žarulja radi na - ljudsku krv!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki dizajner Mike Thompson izumio je staklenu žarulju koja zrači plavom svjetlošću, a pogon joj je ni manje ni više nego – krv.

Žarulji razbijete vrh te na nastalim krhotinama porežete prst. Zatim u unutrašnjost žarulje ukapate nekoliko kapljica krvi koje reagiraju s kemikalijama pri čemu proizvode neonski plavu svjetlost.

Pročitajte i ovo 25 eura za krvnu plazmu Traži se rješenje Od nje se rade i lijekovi, a sami građani mogli bi je prodavati po 25 eura? Neki upozoravaju: "Moglo bi to narušiti cijele temelje" Slika nije dostupna Protiv izvlačenja ekstra-profita S.O.S. za Jadran: 'Hrvatski političari moraju napustiti ulaganja u projekte 'prljave energije''

Kreator ovog bizarnog izuma izjavio je da je to njegov pokušaj da ljude navede na razmišljanje o vrijednosti energije i njezinim izvorima te da upozori da svako rasipanje ima visoku cijenu, prenosi Znanost.

Također je istaknuo da prosječni Amerikanac troši 3.383 kwh električne energije godišnje, što je ekvivalent potrošnje za rasvjetu četiri sobe u trajanju od 12 mjeseci. Thompson smatra da treba stati na kraj rasipanju energije, potrošačkom načinu života i bacanju stvari nakon jednokratne uporabe.

>> Štednom žaruljom u džepu ostavljate 12 kn mjesečno

Na svojoj internetskoj stranici Thompson ističe da na ovaj način želi ljude potaknuti da se upitaju što bi se dogodilo da nam izvori energije presuše pa da sami odluče da treba trošiti promišljeno i štedljivo. Svojim izumom htio je poslati poruku da, kao što gubitak ljudske krvi ugrožava ljudski život, rasipanje i prevelika potrošnja energije ugrožava prirodu.

Uz efektnu plavu svjetlost njegova žarulja šalje poruku da moramo postati svjesni problema i mijenjati svoje razmišljanje i djelovanje. Thompson dodaje da danas, kad jednostavnim klikom uključujemo veliki broj elektroničkih uređaja bez kojih više ne možemo zamisliti život, treba razmišljati o ograničenim izvorima energije i visokoj cijeni za okoliš. 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene