Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Globalni uspjeh

Otvorena Shift Konferencija: Kako osvojiti svjetska tržišta gradeći lokalne startup ekosustave

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedan od startupa koji je svoj svjetski uspjeh započeo na Shiftu je i Bellabeat, čija je osnivačica Urška Sršen govorila o koracima koji su je doveli do sudjelovanja u najpoznatijem poduzetničkom akceleratoru na svijetu – Y Combinatoru.

U četvrtak je u Splitu službeno otvorena Shift Konferencija powered by Vip. Događaj su otvorili generalni pokrovitelj Shifta - župan splitsko-dalmatinski Zlatko Ževrnja, Predsjednik Republike dr. Ivo Josipović, pomoćnica ministra Marasa, gospođa Zdenka Lončar te splitski gradonačelnik Ivo Baldasar. Svi su oni govorili o značaju koji podrška javnih institucija ima pri razvoju novih tvrtki i stvaranja održivih poduzetničkih eko-sustava.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ShiftMeetup ISKORISTITE PRILIKU Druženje s KJ Singhom u Splitu Slika nije dostupna 24-satno programersko natjecanje Shift Hackathon: Natjecatelji grade aplikaciju koja će spašavati živote!

Shift Hackathon: Natjecatelji grade aplikaciju koja će spašavati živote!

I ostatak konferencije je protekao u znaku lokalnih startup eko-sustava kao recepta za globalni uspjeh. Važnost države i regionalnih institucija u ranim fazama razvoja poduzeća istakao je i Mike Butcher, urednik jednog od najpoznatijih tehnoloških medija na svijetu –TechCruncha. Mike smatra da je za uspjeh na svjetskom tržištu prije svega potrebno stvoriti dobre uvjete za lokalni razvoj poduzeća.

Jednom kada okupite državne institucije, poduzetnike, investitore, sveučilišta i medije imate sve što vam je potrebno da stvorite zdravi startup eko-sustav, a konferencije poput Shifta su idealno mjesto za gradnju mostova između europskih eko-sustava i istraživanje inozemnih tržišta.

Justin Kana iz Y Combinatora i osnivač Twitcha dolazi na SHIFT konferenciju

Jednom kada postoji poveznica između različitih poduzetničkih svijetova, nije više potrebno putovati po investicije u mjesta poput silicijske doline, investicije dolaze vama u srce Hrvatske.

Jedan od startupa koji je svoj svjetski uspjeh započeo na Shiftu je i Bellabeat, čija je osnivačica Urška Sršen govorila o koracima koji su je doveli do sudjelovanja u najpoznatijem poduzetničkom akceleratoru na svijetu – Y Combinatoru.

Urška je prošle godine osvojila Shift Challenge natjecanje, a ove godine se 23 nova kandidata natječu za svjetsku slavu i nagrade vrijedne 15.000 dolara. Natjecanje će biti zaključeno 6. lipnja, kada će pobjednicima biti i uručene nagrade, što će ujedno biti i kulminacija same konferencije.

Shift Challenge otvorio prijave za startup natjecanje uz nagrade do 15.000 dolara

Osim Mike Butchera i Urške Sršen, svoje misli o svijetu poduzetništva su iznijeli i Amy Cosper, urednica globalnog poduzetničkog časopisa Entrepreneur, suosnivač Zynge Marcus Segal i brojni drugi.

Shift Konferencija powered by Vip djeluje već drugu godinu za redom. Ove godine je Generalni pokrovitelj Shift Konferencije Splitsko-dalmatinska županija. A osim Splitsko-dalmatinske županije i Vipa, Shift Konferenciju su podržali i International Medical Corps, Splitska Banka, Američko Veleposlanstvo i brojni drugi sponzori.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene