Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na tržištu

Osmislili masku za spavanje koja kontrolira snove

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvojica istraživača s Brooklyna, Duncan Frazier i Steve McGuigan, koristeći snop bliještećih svjetala osmislili su i na tržište plasirali masku za spavanje kojoj je cilj kontrolirati snove.

Kako su naglasili sami istraživači, prvi korak za uspješnu kontrolu snova jest postati svjestan da zapravo spavate, čime se postiže stanje 'lucidnog sna'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Umorila ju je potraga za muškarcem iz snova: Ljubavi gladna gospođa zaspala usred emisije Slika nije dostupna Kad sunce utone, breza klone Znanstvena studija: Po prvi put pronađen dokaz da drveće spava

Dvojac je na ideju došao nakon što su primijetili da su postojeće maske za spavanje prilično masivne, neudobne i skupe, a za istraživanje na raspolaganju su imali 570 tisuća dolara.

>> Doznajte zašto je san od životne važnosti!

Maska za spavanje sadrži šest LED svjetala koja svijetle i trepere kada osoba uđe u najdublji dio REM faze sna i sve to, naravno, bez buđenja osobe.

Osnovna ideja je da, ako se nalazite u REM fazi, LED svjetla će 'prodirati' u vaš san stvarajući izrazito povoljne prilike da postanete svjesni da zapravo sanjate. Maska se na tržištu prodaje za 95 dolara i najpopularnija je u Americi. (Agencija VLM)
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene