Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uspjeh mladih Osječana

Osječki 'Farmeron' dobio 8 milijuna kuna investicija iz Silicijske doline

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mladi Osječani svojom su web aplikacijom pokorili svijet.

Osječka tvrtka Farmeron dobila je dobila je gotovo 8 milijuna kuna investicija zahvaljujući svom 'Google Analyticsu za farme' koji velikim poljoprivrednim pogonima služi za jednostavnije praćenje njihove stoke.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Može se i u krizi Oni su Bolja Hrvatska 2012. godine! Slika nije dostupna O njemu pisao i moćni Forbes Osječanin svojom aplikacijom pokorio svijet

Ovu web aplikaciju koristi više od 450 farmi u 14 različitih zemalja. Investicije osječkoj firmi dolaze iz kompanija NextView Ventures iz Bostona te SoftTechVC iz Silicijske doline.

Pokretač Farmerona, Matija Kopić, na ovaj se potez odlučio nakon što je vidio kako je poljoprivrednicima, uključujući i njegova oca u Slavoniji, teško pratiti koliko, primjerice, njihove krave proizvode mlijeka.

Farmeron će 8 milijuna kuna investicija iskoristiti za zapošljavanje novih članova tima u SAD-u i Osijeku. Tim i dalje planira ostati u Osijeku, a u svom američkom uredu u Mountain Viewu odvijat će se prodaja, piše Netokracija.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene