Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tko je kriv?

Objavljeni korisnički podaci i lozinke desetaka tisuća korisnika Twittera!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Niti ekipi u Twitteru još nije jasno tko je objavio korisničke podatke i lozinke korisnika njihove društvene mreže

Više od 55 tisuća korisničkih podataka i lozinki korisnika Twittera jučer su objavljeni na Pastebinu.

Iz Twittera su odmah reagirali na ovaj problem te su obavijestili korisnike čiji su podaci i lozinke objavljeni i resetirali njihove lozinke. U ovoj kompaniji i dalje istražuju detalje vezane uz ovaj propust jer niti njima još nije jasno tko je zaslužan za objavljivanje ovih informacija (hakeri?) niti kako su ih se uspjeli dokopati.

Ipak, kako prenose na Cnetu u kojem su kontaktirali glasnogovornika Twittera Roberta Weeksa, stvaran broj ugroženih korisnika puno je manji jer su neki podaci objavljeni dva puta (čak njih 20 tisuća), a dio se odnosi na spam račune koje su u ovoj kompaniji već zatvorili.

Također, dio korisničkih imena i lozinki nisu povezani tako da ih se ne može iskoristiti za logiranje na ovu društvenu mrežu.

Bit će zanimljivo čuti od ekipe iz Twittera na koji su se način osobe koje su objavile ove podatke dokopale korisničkih imena i lozinki Twittera te postoji li mogućnost da su ukradeni još neki osobni podaci korisnika ove društvene mreže koji još nisu objavljeni

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene