Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Inovativni koncepti

NASA kreće dublje u svemir - I to ovom pionirskom tehnologijom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
NASA je izabrala 12 prijedloga za daljnju studiju u prvoj fazi projekta Inovativni napredni koncepti NASA-e 2014. (NIAC).

Cilj NIAC-a je da pretvori znanstvenu fantastiku u znanstvene činjenice kroz razvoj pionirske tehnologije, piše Daily Mail.

Pročitajte i ovo PR najinovativnija i najkvalitetnija oprema maloprodaje Otvoren renovirani Tommy hipermarket u Trgovačkom centru Joker Slika nije dostupna Prijedlog iz MUP-a Nova osobna iskaznica s beskontaktnim čipom služit će i kao zdravstvena. Njome ćemo preko mobitela potpisivati i zahtjeve za kredit?

Odabrani prijedlozi pokrivaju širok spektar imaginativnih koncepata, uključujući i podmornicu, kako bi se istražilo curenje metana Titana i koncept da se sigurno zabilježi asteroid koji pada.

Ovih 12 prijedloga, proučavat će se 12 mjeseci, a potom će NASA odabrati kojima će od tih ideja posvetiti najviše pažnje sljedeće dvije godine.

'Posljednji NIAC-ov odabir uključuje brojne uzbudljive koncepte za istraživanje svemira', zaključuje Michael Gazarik, NASA-in suradnik za svemirsku tehnologiju.

FOTO NASA-ine letjelice, usred ničega, snimile OVO!

Postoji nada da će sve veće investicije napraviti pomak u tehnologiji potrebnoj da podrži NASA-ine planove za istraživanje dubokog svemira.

Ovo su prjedlozi:

1. Titanska podmornica: Trebala bi istraživati najveće sjeverno more Kraken, jednog od Saturnovih mjeseca - Titana.

2. Herts (Heliopause Electrostatic Rapid Transit System): On je poput električnog solarnog mornara. To je niz žica koje se šire 30 kilometara od rotirajuće svemirske letjelice koja će prikupljati energiju Sunca.

3. Gravimetrija: Metoda za rad s gravitacijom i masom malih tijela solarnih sustava, kao što su asteroidi i kometi, koristeći roj sondi.

4. Aragoscope: Ogromni disk koji bi mogao povećati snagu svemirskih teleskopa.

5. Svemirska letjelica na sustavu čipova, koja bi bila prebačena na druge planete i njihove mjesece.

6. 3D fotokatalični zračni procesor: Uređaj koji bi se koristio na letjelici s ljudskom posadom, a pretvarao bi sunčevo svjetlo u kisik.

7. Wrangler (Weightless Rendezvous And Net Grapple to Limit Excess Rotation): Pomoću velike mreže hvatao bi i vraćao u svemir objekte poput asteroida.

8. Titan Aerial Daughtercraft: Mala letjelica lakša od 10 kilograma, koja bi bila poslana na Titan kako bi prikupila fotografije visoke rezolucije.

9. Korištenje najtoplijih čestica u svemiru kako bi se ispitali svjetovi ledenih solarnih sustava: Metoda kojom bi se mjerila dubina leda na mjesecima drugih planeta.

10. Periskop: Metoda pomoću koje bi se mapirali podvodna strukturama mjesecu koristeći posebne tehnike.

11. Uređaj kojim bi se proučavalo preživljavanje oblika zemaljskog života na površini Marsa.

12. Comet Hitchhiker: Letjelica koja bi letjela na komete i putovala solarnim sustavom.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene