Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nova zanimljivost iz NASA-e

Napravite 3D turneju oko Sunca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dosad ste mogli vidjeti poveći broj snimki aktivnosti na Suncu, koje je objavila NASA, no nikad niste dobili odgovor na pojedine zanimljive dijelove naše zvijezde, koje ste možda i sami uočili.

U NASA-i su to odlučili promijeniti zanimljivom i svima pristupačnom 3D virtualnom turnejom oko Sunca.

Pročitajte i ovo Romana Čeović I proljetno sunce je jako Kako se zaštititi od melanoma i koji su znaci upozorenja? Profesorica sa zagrebačkog KBC-a objašnjava na što treba obratiti pažnju Slika nije dostupna VREMENSKA PROGNOZA Kakvo nas vrijeme očekuje idućih dana? Meteorolog otkriva kada će biti najviše kiše, ali i kada stižu ljepši dani

>> VIDEO Sve solarne oluje u proteklih pet i pol godina!

Tako možete doznati sve o Sunčevim pjegama, strukturi Sunca, Fotosferi, Aktivnim dijelovima Sunca, koroni i tome što Sunce čeka u budućnosti.

Isto tako, možete doznate sve ono najbitnije o ulozi Sunca u klimatskim promjenama na Zemlji te o svim NASA-inim misijama poslanim prema Suncu.

Naravno, na kraju možete doznati i osnovne činjenice o Sucu kao svemirskom tijelu. naše Sunce je zvijezda tipa G, ili žuti patuljak. Starost mu je 4,6 milijardi godina, a čini ga 92,1 posto vodika i 7,8 posto helija.

Radijus Sunca je 695.508 kilometara, što je 109 puta više od Zemljinog polumjera. Sunce je od Zemlje udaljeno 149,6 milijuna kilometara, a gravitacija mu je 27,96 puta jača nego na Zemlji. Temperatura Sunca iznosi 5.504 stupnja Celzija.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene