Obavijesti Video Pretražite Navigacija
iPhone 6

Napokon veliki ekrani: Ovo su NOVI modeli iPhonea!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na mreži su objavljene fotografije novih modela iPhonea s dijagonalama ekrana od 4,7 i 5,5 inča koje bi Apple trebao predstaviti za nekoliko mjeseci

S obzirom na glasine koje o novim modelima Appleovih telefona kruže već mjesecima, gotovo je sigurno kako će ova kompanija krajem ljeta ili početkom jeseni predstaviti velike novitete. Prošle godine predstavljena su dva modela iPhonea s ekranima dijagonale 4 inča, a ove godine očekujemo dva nova modela s puno većim ekranima – iPhone 6 tako bi trebao imati ekran dijagonale 4,7 inča, a očekujemo i prvi Appleov phablet čija će dijagonala iznositi čak 5,5 inča, što je 1,5 inča više u odnosu na aktualne modele.

Tim Cook tvrdi: Korisnici su nezadovoljni Androidom i masovno prelaze na iPhone

Nedavni sudski postupak između Applea i Samsunga pokazao je kako su u Appleu, usprkos odličnoj prodaji svojih telefona, zabrinuti sa situacijom na tržištu pametnih telefona na kojem korisnici traže modele s velikim ekranima i jeftinije modele. Zbog toga je ovoj kompaniji iznimno bitno što prije predstaviti telefon s velikim ekranom i phablet (hibrid između pametnog telefona i phableta) kako bi mogli privući još veći broj korisnika kojima je iPhone možda zanimljiv, ali ne razmišljaju o njegovoj kupovini zbog premalog ekrana.

Nove dokaze o dva velika Appleova telefona prošlog je tjedna objavio bloger Sony Dickson koji se u prošlosti pokazao prilično pouzdanim izvorom kada su u pitanju glasine vezane uz nove Appleove uređaje. On je objavio fotografije dva nova iPhonea u srebrnoj i zlatnoj boji uz komentar 'iPhone 6'. Na fotografijama su prikazani modeli s dijagonalama ekrana od 4,7 i 5,5 inča te na Digital Trendsu smatraju da, s obzirom kako je riječ o vrlo pouzdanom izvoru, možemo očekivati da će novi modeli Appleovih pametnih telefona izgledati upravo ovako.

Također, Tim Cook bi u ponudi mogao ostaviti i dosadašnji 4 inčni model koji bi se prodavao po jeftinoj cijeni tako da bi Apple krajem godine u ponudi mogao imati čak tri modela svojih telefona, s čime bi privukao veliki broj korisnika i uvelike povećao svoj udio na tržištu.

Upozorenje i za korisnike iPhona u Hrvatskoj: Zamijenite što prije punjače

Što se hardvera tiče, još nema nekih konkretnijih informacija oko novih opcija koje bi ovi telefoni trebali imati, no sigurno možemo očekivati još snažniji 64-bitni procesor, bolju grafiku, više RAM-a i još bolju kameru.

No, za mnoge novi i veliki modeli iPhonea ipak nisu najiščekivaniji uređaji koje će Apple predstaviti u drugoj polovici godine te veliki broj ljubitelja ove kompanije s nestrpljenjem očekuje predstavljanje toliko spominjanog pametnog sata iWatch kojeg bi Apple trebao predstaviti u listopadu. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene