Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nedostupan i Pirate Bay!

Nakon policijske akcije nedostupne brojne stranice za pretraživanje torrenta!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon racije švedske policije neko su vrijeme bile nedostupne brojne stranice za pretraživanje piratskog sadržaja, nakon čega su Anonymousi najavili odmazdu.

Više stranica za pretraživanje torrenta i razmjenu datoteka, kao i neke streaming stranice bile su nedostupne tijekom ponedjeljka i utorka nakon što je švedska policija provela raciju u hosting kompaniji PRQ. Ovu su kompaniju osnovale osobe koje stoje iza Pirate Bayja – Gottfrid Svartholm i Fredrik Neij te je ona poznata po tome što njene usluge koriste mnogi servisi za razmjenu datoteka i po tome što ne uklanjaju 'sumnjivi', odnosno piratski sadržaj sa svojih servera.

Pročitajte i ovo Ilustracija Crna kronika Pritvoren zbog pokušaja ubojstva i zlouporabe droga kraj Poreča Uočena dva konja u središnjem Londonu uplašili su se VIDEO Nesvakidašnja potjera: Središtem Londona dva sata trčalo pet konja, petero ljudi je ozlijeđeno

Potvrđeno: Nadgleda se svako skidanje filmova i glazbe s interneta!

Sadašnji vlasnik kompanije Mikael Viborg rekao je novinarima Nyheter24 da je policija tražila njihova četiri servera – iako ne zna koje su stranice i servisi na udaru policije, vjeruje da je akcija povezana s piratstvom i kršenjem intelektualnog vlasništva. Tijekom i nakon akcije bile su nedostupne stranice za dijeljenje datoteka torrenthound.com, linkomanija.net, stranice za streaming sportskih događaja atdhenet.tv i stopstream.tv te još neke stranice, uključujući i privatne torrente.

No, osim ovih stranica, od ponedjeljka je nedostupna i najpoznatija stranica za pretraživanje torrenta – Pirate Bay. Iako su mnogi nedostupnost Pirate Bayja povezali s ovom policijskom akcijom, na njihovoj stranici na Facebooku objavljeno je da je stranica trenutno nedostupna zbog tehničkih problema, odnosno nestanka struje te bi uskoro trebala ponovno postati dostupna.

Ekipa s Pirate Bayja kontaktirala je TorrentFreak i obavijestila ih da oni ionako više ne koriste usluge PRQ-a tako da njihovi problemi nemaju veze s racijom u toj kompaniji.

Britanci blokiraju Pirate Bay!

Inače, PRQ i Pirate Bay u više su navrata bili na meti policije, a ekipi koja vodi Pirate Bay krajem prošlog desetljeća osuđena je na novčane i zatvorske kazne zbog 'promoviranja kršenja intelektualnog vlasništva'.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene