Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Žele znati sve

Najveći prioritet FBI-a u ovoj godini: Nadzor Gmaila i Skypea!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ekipa u FBI-u želi promijeniti zakon kako bi im se omogućilo praćenje online servisa poput Gmaila, Dropboxa i Skypea

Jedan od problema na koji se iz FBI-a često žale jest nemogućnost učinkovitog praćenja online servisa poput Gmaila, Skypea i Dropboxa te je jedan od najvećih prioriteta ove organizacije u 2013. promjena tzv. CALEA zakona iz 1994. godine. Taj zakon kojim se regulira praćenje i prisluškivanje odnosi se na telekomunikacijske kompanije, no ne i na web kompanije poput Googlea i drugih koje omogućavaju internetsku komunikaciju tako da nema zakonske mogućnosti praćenja takvog oblika komunikacije u stvarnom vremenu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Najčešće protiv Afroamerikanaca FBI objavio zabrinjavajuću analizu: Svaki deseti zločin iz mržnje događa se u školi Slika nije dostupna Sve se prati NEMOGUĆA MISIJA Pokušao je 'nestati' pred vlastima, pronašli ga za 20 dana

FBI želi nadzor nad – mailovima, društvenim mrežama i Skypeom!

Andrew Weissman iz FBI-a na nedavnoj konferenciji američke odvjetničke komore održanoj u Washingtonu rekao je da nemogućnost nadzora takve komunikacije u stvarnom vremenu sprječava FBI u borbi protiv kriminala i terorizma što povećava opasnost za nacionalnu sigurnost.

Zbog toga će najveći prioritet FBI-a u ovoj godini biti stvaranje zakonskih prijedloga koji će modernizirati CALEA (Communications Assistance for Law Enforcement Act) zakon kako bi im omogućio da, putem sudskog naloga, pristupe traženim podacima s online servisa tako da bi u realnom vremenu mogli nadzirati dopisivanje putem mailova, chatova ili društvenih mreža.

Na stranici Neowin kažu da, s obzirom da se komunikacija putem Gmaila odvija između računala i Googleovih servera te da je zaštićena SSL enkripcijom, FBI ne može pratiti tu komunikaciju, već se oslanjaju na Google čiji glasnogovornik kaže da ova kompanija može omogućiti nadzor korisnika u realnom vremenu, ali samo u određenim uvjetima.

FBI priprema posebnu jedinicu koja će pratiti SVE što radite na internetu!

Brojni su mediji još prošle godine prenijeli informaciju kako FBI traži od velikih kompanija poput Googlea, Microsofta, Facebooka i drugih da se ne protive takvom prijedlogu zakona koji bi omogućio pristup privatnim podacima korisnika tih kompanija te su tada razmišljali o ubacivanju posebnog koda u VoIP i mail servise i društvene mreže koji bi im omogućio prisluškivanje i praćenje korisnika.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene