Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Testirali Kinezi

Možete li zamisliti da se jestivo ulje koristi za dobivanje goriva!?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kinezi su uspjeli jestivo ulje iskoristiti za dobivanje biodizela koji zadovoljava standarde proizvodnje.

Kineska petrokemija je testirala korištenje jestivog ulja kao biodizela i test je, javlja AP, bio uspješan. Baza testiranja je bila petrokemijska korporacija Sinopec Group koja je smještena u Shijiazhuangu, gradu koji se nalazi na sjeveru Kine. Istraživanje je pokrenuto još 2004. Godine.

>> Znanstvenici pronašli zamjenu za naftu!?

Jestivo ulje je dobar izvor energije. Naša korporacija razvija tehnologiju za uključivanje takvog ulja u biodizel kako bi se pronašla alternativa nafti', rekao je direktor rafinerije Wenzehn.

Još 2006. godine nekoliko je tvrtki iz Kine pokušalo poboljšati biodizel iz jestivoga ulja, ali onečišćenje u prerađivačkim procesima i problemi s kvalitetom proizvoda su doveli do pada potrošnje biodizela na tržištu. No, Sinopec grupa je uspjela razviti modernu tehnologiju koja ne ispušta štetne tvari za vrijeme rafinerijskoga procesa.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna prvi u svijetu Dobili ministre za kavu i ulje: Žele da se više ljudi bavi poljoprivredom pr TRS VINARIJA Košticama grožđa umjesto slanja na otpad udahnjuju nov život: Zavirite u vinariju Trs

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene