Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U skladu s Windowsima 8

Microsoft predstavio novi logo: Sviđa li vam se?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Microsoftov novi logo sada uključuje simbol s četiri boje, a promijenjen je i font i boja slova

Nova verzija Microsoftovog operativnog sustava predstavlja jednu od najvećih promjena u povijesti Windowsa te je po prvi puta prilagođena ekranima osjetljivim na dodir i tabletima. Prije službenog pojavljivanja Windowsa 8 i Windows Phonea 8 (OS-a koji je namijenjen pametnim telefonima) na tržištu, Microsoft je prvi puta nakon 25 godina predstavio i novu verziju svog logoa.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Bila je iscrpljena' Prijateljica autorice najpotresnijeg dnevnika otkrila dosad nepoznate detalje Slika nije dostupna Mjesto prepustio Ballmeru Bill Gates nije više vlasnik najvećeg udjela dionica Microsofta

Microsoft prikazao novi logo Windowsa 8!

U skladu s prepoznatljivim Metro sučeljem novih Windowsa, novi logo sada dolazi s četiri 'pločice' u bojama (crvena, zelena, plava i žuta) i podsjeća na logo Windowsa 95 koji je također imao iste boje, a promijenjen je i font (sada se koristi font Segoe) i boja slova.

Na stranici Digital Trends kažu da su sada u Microsoftu odlučili ubaciti simbol Windowsa u svoj korporativni logo, što najbolje govori 'koliko je Microsoft posvećen novoj strategiji' i novoj verziji Windowsa te napominju da su skoro svi novi proizvodi ove kompanije – od Azurea do Zunea, sada prilagođeni Windowsima 8.

Microsoft je objavio i videozapis u kojem su prikazali nove logoe svojih proizvoda te su u kratko vrijeme predstavili novi logo Windowsa, Officea i Xboxa, a sada je predstavljen i novi logo kompanije. Steve Ballmer i ekipa imaju jako velika očekivanja od Windowsa 8 – vjeruju da će utjecati na veću prodaju osobnih računala, ali i da će s njim Microsoft napokon postati konkurentan na tržištu tableta kojim trenutno vlada Apple sa svojim iPadom, dok Google s Androidom još nije uspio ozbiljnije ugroziti iPad.

Također, u Microsoftu se nadaju da će i njihova mobilna platforma (Windows Phone 8) napokon postati konkurentna, a neki analitičari čak vjeruju da bi za koju godinu prodaja Windows telefona mogla premašiti prodaju Appleova iPhonea.  

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene