Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bravo za Ivana!

Microsoft će ga nagraditi: Hrvat PRVI otkrio propust u Internet Exploreru 11!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ivan Fratrić prvi će dobiti novčanu nagradu za pronalaženje sigurnosnog propusta u Internet Exploreru 11.

Microsoft je krajem lipnja pozvao sigurnosne istraživače na pronalaženje propusta u operativnom sustavu Windows 8.1 i web pregledniku Internet Explorer 11 – na ovaj način Microsoft će moći na vrijeme riješiti sigurnosne probleme (prije nego ih otkriju hakeri), a istraživači će dobiti novčanu nagradu za svoj trud.

Pročitajte i ovo Ivana Petrović nagrada Zlatni Studio Ivana Petrović najbolja je televizijska novinarka: "Sinonim za znanje, profesionalnost, iskustvo" Danka Derifaj, reporterka Provjerenog - 3 Udruga PaRiter Reporterka Provjerenog Danka Derifaj novinarka godine: Obrađivala teme o kojima drugi ne progovaraju

Prva osoba koja je u sklopu ovog programa pronašla sigurnosni propust u novoj verziji Internet Explorera je, kako su objavili na PC Worldu, a prenijeli na GadgeterijiHrvat Ivan Fratrić. Ivan je do listopada prošle godine radio na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, a posljednjih deset mjeseci radi kao sigurnosni stručnjak u Googleovoj diviziji u Švicarskoj.

Hrvatski informatičari još jednom pokazali da su svjetski vrh!

Na svom profilu na Twitteru Ivan je prije nekoliko dana napisao kako je dobio mail od Katie Moussouris iz Microsofta koja ga je obavijestila kako će prvi primiti nagradu za pronalazak pripusta u IE 11, iako su neki sigurnosni istraživači prijavili propuste u Microsoftovom softveru i prije njega.

Trenutno nije poznat iznos nagrade koju će Fratrić dobiti, a na PC Worldu napominju kako je prošle godine na BlueHat Prize natječaju već dobio 50 tisuća dolara od Microsofta za 'razvoj defenzivnih tehnologija'. Ovaj Microsoftov program za pronalaženje sigurnosnih propusta započeo je 26. lipnja i traje mjesec dana te nagrada za pronalaženje propusta iznosi između 500 i 11 tisuća dolara, odnosno u slučaju opasnijeg propusta, nagrada može biti još i veća.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene