Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Biste li i vi preselili?

Mars One - reality emisija uživo s Marsa!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Organizatori projekta Mars One 2023. godine žele na jednosmjerno putovanje poslati astronaute koji će tamo zauvijek i ostati 'živjeti i raditi'. Kako to planiraju izvesti? Jednostavno.

Osnovna pretpostavka, koja je pojašnjena u uvodnom videu, je slijedeća:

Pročitajte i ovo Ubijen novinar u Nikaragvi (Foto: AFP) izvještavao s prosvjeda Nikaragva: Novinar ubijen tijekom javljanja uživo Astronaut Jack Fischer izvan ISS-a (Foto: Handout / NASA TV / AFP ) Ispovijest astronauta nakon povratka Nije sve tako bajno kao što izgleda: Evo što se događa s ljudskim tijelom u svemiru

1. 2023. prvih četvero ljudskih doseljenika dolaze na površinu Marsa gdje će živjeti u posebnim jedinicama koje su na površini planeta ranije napravila robotska vozila.

2. Svake dvije godine nova grupa doseljenika će krenuti na jednosmjerno putovanje.

3. Kronika i format cijelog projekta Mars One ne razlikuju se od niza dosadašnjih reality projekata koje smo imali prilike gledati.

Organizatori projekta razgovaraju s raznim privatnim tvrtkama kako bi dobili potrebna materijalna sredstva za njegovo ostvarenje.

Plan je između 2023. i 2033. na Mars poslati 40 astronauta koji će tamo zauvijek i ostati 'živjeti i raditi'. Njihovi životi će se biti prnošeni Zemljanima putem live streama 24 sata na dan, 7 dana u tjednu. Za tu će misiju prije odlaska trenirati u simuliranim uvjetima negdje u nekoj pustinji na Zemlji. Između 2016. i 2022. godine robotska vozila (roveri) će napraviti posebne jedinice za život, donijeti hranu, vodu, kisik i opremu za 'proizvodnju' atmosfere kako bi sve bilo spremno do travnja 2023.

'Bit će to najveći medijski događaj ikad', kazao je suosnivač projekta fizičar Arno Wieders. 'Kako bi to netko uopće i mogao ignorirati'.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene