Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šefica Yahooa

Marissa Mayer: Mislila sam da ću završiti u zatvoru zbog veleizdaje!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Direktorica Yahooa Marissa Mayer kaže da je strahovala od zatvora u slučaju da odbije američkim špijunskim agencijama odati privatne podatke svojih korisnika.

Šefica Yahooa Marissa Mayer tijekom konferencije TechCrunch Disrupt u San Franciscu otkrila je da je jedno vrijeme strahovala da će završiti iza rešetaka zbog veleizdaje. Kao razlog je navela aferu s privatnim podacima koje su velike tehnološke kompanije prisiljene odavati američkim obavještajnim službama.

Pročitajte i ovo Ilustracija Afera Russian Gate Zastupnica u Europskom parlamentu optužena da je špijunirala za Rusiju: "Procurila su eksplicitna, detaljna izvješća rukovoditeljima FSB-a" Ilustracija Tajvan upozorio Novi incident: ''Uočili smo šest kineskih balona, jedan je preletio otok''

>> Mayer OTKRILA u čemu je tajna uspjeha novog Yahooa!

Na pitanje iz publike što radi kako bi zaštitila Yahooove korisnike od nasrtaja 'tiranske vlasti', Mayer je odgovorila da njezina kompanija detaljno razmatra svaki zahtjev za odavanjem podataka te da se protiv takvih zahtjeva pokušava boriti na posebnom sudu kroz koji svaki zahtjev mora proći. No, kako je rekla, ako kompanija bitku na sudu izgubi, mora postupiti u skladu sa zahtjevom vlasti jer bi u suprotnom mogla biti optužena za veleizdaju.

'Ne pokorite li se, riječ je o veleizdaji', bila je jasna Mayer, koja je dodala da o konkretnim zahtjevima ne smije reći ni riječi jer na njima stoji oznaka stroge tajnosti. 'Odavanje klasificiranih podataka je veleizdaja i zbog toga se ide u zatvor. Kada je riječ o zaštiti korisnika, najbolje je na tome pokušati raditi unutar sustava', kazala je, prenosi AFP.

Privatnost podataka kao tema je u prvi plan diljem svijeta isplivala prije nekoliko mjeseci, nakon što je bivši američki špijun Edward Snowden razotkrio programe nadzora internetske komunikacije u režiji američke Nacionalne sigurnosne agencije.

Uz Mayer, na istoj je konferenciji u San Franciscu bio i osnivač Facebooka Mark Zuckerberg, koji smatra da je američka vlast cijelu situaciju oko privatnosti na internetu 'uprskala'.

'Dužnost naše vlade je zaštita svih nas i zaštita naših sloboda, ekonomije i kompanija', rekao je Zuckerberg.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene