Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne nasjedajte

Facebook varka: Mail koji vam može onesposobiti računalo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Paniku među Facebook korisnicima ovih dana diže jedan e-mail u kojem se nalazi zip folder koji vam može onesposobiti računalo.

Jedna od najjačih tvrtki specijaliziranih za antivirus zaštitu, Avast, na svom službenom blogu upozorava na virus povezan s Facebookom. Naime, zabilježeno je već podosta slučajeva u kojima korisnici Facebooka na svoje mail adrese dobiju poruku sadržaja 'Hey , your Facebook Account has been closed/blocked'.

Pročitajte i ovo Ilustracija nova prijetnja Opasan virus ubrzano se širi, stižu ozbiljna upozorenja na novu epidemiju: "Rizik je velik za cijeli svijet" Ilustracija Nove brojke Raste broj zaraženih koronavirusom: Pogledajte nove podatke

>> Iz Microsofta upozoravaju: Zaštitite računala!

Isti mail sadrži i jedan zip folder u kojem se nalazi downloader naziva .zip. Nakon instaliranja korisnicima će se na ekranu pojaviti poruka 'Your Facebook connection is now secured! Thank you for your support!'. No, istina je daleko od toga.

Iako se obaviješteni o sigurnosti vaše Facebook mreže vaše računalo zapravo je zaraženo virusom. Dakle, primite li sličan mail, ne otvarajte zip foldere nego poruku trajno izbrišite.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene